Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İnce öyle demiş ama onu kastetmemiş

İnce öyle demiş ama onu kastetmemiş


Millet ittifakı adayı ilan edilmesinden sonra yayılanan anketler CHP liderini AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önünde gösterse de çoklu aday senaryosunda seçimin ikinci tura kalma olasılığı yüksek.

Bugün Halk TV canlı yayınına katılan Kılıçdaroğlu, İnce’yle görüşeceğini söyleyerek işi birinci turda bitirmek istediğini belirtmişti.

Candaş Tolga Işık, bu sözler üzerine aradığını belirttiği İnce’nin şu ifadeleri kullandığını aktarmıştı: “Kemal bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum.”

Ancak hem Işık’tan hem İnce’den peş peşe ‘düzeltme’ geldi.

Işık, tweet’inin ardından İnce’nin kendisini arayarak şunları belirttiğini aktardı: “… açıklamasındaki ‘Onun sözünü dinlerim‘ ifadesini yanlış bir anlam çıkmaması adına ‘Görüşme teklifini kabul eder, orada söyleyeceği sözleri memnuniyetle dinlerim’ şeklinde söylediğini iletti.”

Benzer bir paylaşım da İnce’den geldi.

‘Kemal bey benimle görüşmek isterse elbette görüşürüm, kendisi benim eski genel başkanım ve ağabeyimdir. Söyleyeceklerini dinlerim’ dedim. Görüyorum ki sözlerim ‘Sözünden çıkmam’ gibi tuhaf bir manaya çekiliyor. Ayrıca, ben başka bir siyasi partinin genel başkanıyım ve cumhurbaşkanı adayıyım. Allah’ın izniyle imzalarımızı toplayıp yolumuza devam edeceğiz. Bu süreçte bütün adaylarla olduğu gibi Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceğim. Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version