Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu-Yavaş formülü karşılıklı bulundu

İmamoğlu-Yavaş formülü karşılıklı bulundu


Mühdan SAĞLAM


ANKARA – İyi Parti Lideri Meral Akşener 3 Mart Cuma günü İyi Parti’nin Altı Masa’dan ayrıldığını duyurdu. Akşener’in açıklamasından kısa süre sonra hem DEVA hem de Gelecek Partisi, CHP ve İYİ Partili kurmaylar arasında hızla temaslar başladı. Ancak cumartesi günü beklenen ilerleme sağlanamadı ve Millet İttifakı beş partiyle toplandı. Basın önünde bunlar yaşanırken altı partinin yetkilileri arasında çözüm için arayışlar başladı.

GENEL BAŞKANLAR PARTİLİLERİ UYARDI

İYİ Partili kurmaylardan söz konusu dönemde tonu farklı açıklamalar geldi. CHP ve İYİ Parti genel başkanlarından her iki partinin tabanları tarafından olumsuz algılanabilecek paylaşımlarda bulunmamaları konusunda uyarı geldi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYI FORMÜLÜ PAZAR GÜNÜ ŞEKİLLENDİ

Cumartesi gününde yaşanan hayal kırıklığı, pazar günü partiler arasındaki temasların artarak sürmesine neden oldu. Farklı parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün kamuoyuna duyurulan, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a cumhurbaşkanlığı yardımcılığı verilmesi formülü pazar günü şekillendi. Görüşmeler yalnızca parti kurmayları arasında olmadı. Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ile Akşener arasında uzun bir telefon görüşmesi yapıldı.

İMAMOĞLU DEVREYE GİRDİ, UZLAŞI GECE SAĞLANDI

Hem İYİ Parti ve hem de Gelecek Partisi kaynakları bu formülü kendilerinin oluşturduğunu ifade ediyor. Nihayetinde formülün masaya gelmesi ve tarafların buna yaklaşması ile beraber İmamoğlu yeniden devreye girdi ve Akşener ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından gece 04.00 sularında uzlaşma olacağına dönük umutlar yükseldi ancak netleşmedi.

Nihayetinde CHP ve İYİ Parti’li yetkililer arasında telefon trafiği sabah saatlerinde de sürdü ve iki büyükşehir belediye başkanının Akşener’e formülü bizzat iletmesi beklendi. Akşener’in bu formülü olumlu bulmakla beraber son olarak partisinin yetki organlarına iletmek istediğini aktardı.

Nihayetinde İmamoğlu ve Yavaş, Meral Akşener ile görüştükten sonra, CHP Genel Merkezi’ne geldiklerinde İYİ Parti’nin formülü kabul ettiği bilgisini CHP’ye iletti.

Gelen bu haberden kısa süre sonra Ankara’da CHP’ye yakın bir otelde Kılıçdaroğlu ile Akşener bir araya geldi. İki liderin görüşmesinin kısa sürmesinin nedeni de zaten gece bu konunun netlik kazanmasıydı. Yaşanan bu görüşme trafiği daha önce 14.00 toplanacağı duyurulan Millet İttifakı toplantısının önce 15.00 alınmasına ardından 16.00 alınmasına neden oldu. Akşener’in yeniden masaya dönmesiyle liderler saat 16.00 itibaren toplantıya başladı.

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version