Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu, ‘Deprem Seferberlik Planını’ açıkladı: Her şeyi sıfırdan başlatıyoruz

İmamoğlu, ‘Deprem Seferberlik Planını’ açıkladı: Her şeyi sıfırdan başlatıyoruz


İstanbul Deprem Seferberlik Planı etkinliğinin açılış konuşmasını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul için yüksek seviyede bir seferberlik başlatıyoruz. Deprem ve afetlere karşı bu kadim şehri dirençli bir kent haline getirmek için her şeyi tekrardan, sıfırdan başlatıyoruz.” dedi.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından olası İstanbul depremi Türkiye’nin ana gündem maddelerinden biri haline geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) olası bir depreme karşı hazırladığı İstanbul Deprem Seferberlik Planı açıklanıyor. İBB ekibi; çözüm ve önlem önerileri ile iş birliği çağrılarını içeren ‘İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nı açıkladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için yüksek seviyede bir seferberlik başlattıklarını söyledi. Depremin bilimsel bir gerçek olduğunu ve İstanbul’un bilim insanlarınca uzun yıllardır uyarıldığını hatırlatan İmamoğlu, “Bu topraklarda durmadan deprem oluyor ve insanlar ölüyorsa, iktidarı, muhalefeti, bürokrasisi, vatandaşları, hepimiz depremi ülkenin birinci sorunu kabul etmeliyiz. Deprem ve afetlere karşı bu kadim şehri dirençli bir kent haline getirmek için her şeyi tekrardan, sıfırdan başlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

EMRAH ŞAHAN: İSTANBUL, İNŞAATA VE BETONA GÖMÜLEN BİR ANLAYIŞIN ESİRİ OLDU

Ekrem İmamoğlu’nun ardından söz alan İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Emrah Şahan, “İstanbul, inşaata ve betona gömülen bir anlayışın esiri oldu. İstanbul yetki karmaşasının yaşandığı bir şehir olamaz. 2019’dan bu yana deprem konusunda ortak aklı, kentin gelecek planını gören tüm paydaşlarla çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version