Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İktidara yakın anketçi İhsan Aktaş’ın iddiası: ‘Arama kurtarmada işi ağırdan alan CHP’

AKP'ye yakın Genar Araştırma’nın sahibi İhsan Aktaş’a kamudan ihale yağmış


Artı Gerçek – AKP’ye yakın anket şirketi Genar Araştırma’nın sahibi olan ve Yeni Şafak gazetesinde köşe yazan İhsan Aktaş, “CHP’nin deprem bölgesinde işi ağırdan aldığına” dair bir kanaat oluştuğunu ileri sürdü. İktidarın depremlerden sonra kurtarma ve yardım çalışmalarında yetersiz kalmasına yönelik tepkilerin arttığı dönemde gelen bu iddia sosyal medyada tepki çekti.

Aktaş, Twitter’dan yaptığı açıklamada, depremlerin ardından yaptıkları ankette AKP’nin oy kaybetmediğinin görüldüğünü, CHP’nin ise “arama kurtarma ve diğer konularda işi ağırdan aldığına dair bir kanaat oluştuğunu” ileri sürdü.

Aktaş şu paylaşımı yaptı: “Deprem sürecinde Ak Parti oy kaybetmedi. Hükümetle ilgili sorular sorduk. Muhalefetin tutumunu da seçmene sorduk. Arama kurtarma ve diğer konularda CHP’nin işi ağırdan aldığına dair bir kanaat oluşmuş. Önümüzdeki günlerde bazı verileri açıklarız.”

Hatay başta olmak üzere muhalefet partilerinin kontrolündeki belediyelerin arama-kurtarma ve yardım açısından sahada aktif rol aldığı bir süreçte Aktaş’ın verilere dayandırmadan yaptığı bu paylaşım birçok Twitter kullanıcısının tepkisini çekti.

Televizyonlarda yaptığı yorumlarda AKP’ye yakınlığıyla dikkat çeken Aktaş’ın, son 10 yılda kamudan 22 milyon TL değerinde 57 ayrı ihale aldığı ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version