Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: Kızılay Başkanı Kerem Kınık AKP’den milletvekili aday adayı olacak

İddia: Kızılay Başkanı Kerem Kınık AKP’den milletvekili aday adayı olacak


Maraş depremlerinin ardından deposunda tuttuğu çadırları depremzedelere bedava dağıtmak yerine Ahbap ve Türk Eczacıları Birliği dahil, bir dizi kuruluşa sattığı ortaya çıkan Kızılay’ın başkanı Kerem Kınık hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Kınık’ın, memleketi Malatya’dan milletvekili olmak istediği öne sürüldü.

BirGün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre, tepkilerin odağında olan Kınık dokunulmazlık kazanmak için vekil olmak istiyor. AKP ve Kızılay kaynaklarına dayandırılan haberde, Kınık’ın yaklaşık iki aydır AKP’den milletvekili adayı olmak için çalışma yürüttüğü iddia edildi. Kınık’ın AKP’ye milletvekili aday adaylığı başvurusu yapacağı öne sürüldü.

Haberde, usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle Kınık hakkında çok sayıda suç duyurusu bulunduğu hatırlatıldı. Kınık hakkında, hem Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na para aktarılması, hem de çadır satılması ile ilgili Kınık hakkında onlarca suç duyurusunda bulunulmuştu.

Habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kerem Kınık’ın adaylığa sıcak bakıp bakmadığı ise şimdilik bilinmiyor. (Kaynak)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version