Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hizmet gönüllüleri depremzede kardeşleri için kolları sıvadı

Hizmet gönüllüleri depremzede kardeşleri için kolları sıvadı


Hizmet gönüllüleri durmuyor. Dünyanın dört bir yanında kurdukları dernekler aracılığıyla Türkiye ve Suriye‘deki depremzeler yararına birbiri ardına kermes düzenliyor. Depremde zarar görenlerin acılarını bir nebze olsun dindirmek için çabalıyor.

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaleti Frankenthal şehrinde hizmet gönüllüleri tarafından kurulan Turquaz Derneği de depremde zarar gören kardeşlerine yardım eli uzattı. Kalpleri memleketleri için atan dernek üyeleri depremzedeleri unutmadığını gösterdi. Yaraları sarmak için kollarını sıvayan çoğu sürgün hayatı yaşayan hizmet hareketi üyeleri kendi evlerinde yaptığı yiyecekleri kermese taşıdı.

Havanın soğuk ve rüzgârlı olmasına rağmen gönüllüler fedakâr bir şekilde çalıştı. Onları izleyenler hizmetin ilk yıllarda yapılan kermeslerini hatırladı. Frankenthal‘ın işlek bir caddesinde açılan standa özellikle Almanlar hayli ilgi gösterdi. Kermesin depremzedelere yardım için düzenlendiğini öğrenen bazı Alman komşular yiyecek almanın yanında para yardımında da bulundu.

Turquaz Derneği depremzeler yararına açılan kermesin Cumartesi günü Frankenthal Belediye Meydanı‘nda devam edeceği duyurdu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version