Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hindistan’da ayrılıkçı lider Singh üç gündür aranıyor: Operasyonda Pencap’ın interneti kesildi

Hindistan'da ayrılıkçı lider Singh üç gündür aranıyor: Operasyonda Pencap'ın interneti kesildi


– Hindistan’da polis, ayrılıkçı görüşleriyle bilinen Sih Vaiz Amritpal Singh’i yakalamak için başlattığı operasyon kapsamında tüm Pencap eyaletinin internetini kesti. BBC’de yer alan habere göre, Hint polisi, Pencap eyaletinde Sihler için egemen bir devlet kurmak için mücadele eden ayrılıkçı Halistan hareketinin Sih Vaiz Singh’i gözaltına almak için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Operasyonda, Pencap’ta internet kesildi ve çevrim içi mesajlaşma uygulamalarına erişim engellendi. Singh’i destekleyen 100’den fazla kişinin gözaltına alındığı operasyonda, üç araç ile çok sayıda silaha el konuldu. Hint medyasında yer alan haberlere göre, Singh’in ayrılıkçı grup “Waris Punjab De”nin (Pencap’ın Mirasçıları) lideri.

18 MART’TA KAÇAK İLAN EDİLMİŞTİ

Polis, emniyetin 18 Mart’ta ‘kaçak’ ilan ettiği Singh’i yakalamak için Pencap genelinde kontrol noktaları oluşturdu. Emniyetin kararı, Singh’in destekçilerinin gözaltındaki bir grup üyesinin serbest bırakılması talebiyle polis karakoluna baskın düzenlemesinin ardından gelmişti.

HAFTA SONU YAŞANAN KOVALAMACA SONUCU KAÇMAYI BAŞARMIŞTI

Pazar gecesi polise teslim olan Singh’in amcası Harjit Singh, Indian Express gazetesine verdiği demeçte, yeğeniyle birlikte Pencap’ın Moga şehrine giderken birlikte olduklarını ve ordunun bölgede yoğun şekilde konuşlandığı haberinin ulaşması üzerine rota değiştirdiklerini aktardı. Üst düzey polis yetkilisi ise ANI haber ajansına, pazar günü güvenlik güçleriyle Singh’in konvoyu arasında yaklaşık 20-25 kilometre kovalamaca yaşandığını ancak Singh’in yakalanamadığını söyledi. Olayın ardından güvenlik güçlerinin eyalette gövde gösterisi yapmak için sokaklarda dolaştığı aktarıldı.

LONDRA’DAKİ PROTESTOLAR SIRASINDA HİNDİSTAN BAYRAĞI İNDİRİLDİ

Operasyon, İngiltere’de de yankı buldu. Ayrılıkçı Halistan hareketinin İngiltere’deki destekçileri, Pencap’taki operasyona tepki gösterdi. İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Hindistan Yüksek Komiserliği’nin önünde toplanan bir grup, düzenledikleri protestoda “Halistan” yazılı dövizler taşıdı. Protestonun görüntülerinde, camları kırılan Komiserlik binasının balkonuna çıkan bir göstericinin buradaki Hindistan bayrağını indirmesi dikkat çekti.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bina etrafında güvenlik zafiyeti bulunduğu için İngiltere’nin Hindistan Yüksek Komiseri Yardımcısı Christina Scott’a Hint tarafının protestosu iletildi. Bakanlığa çağrılan komiser aracılığıyla İngiliz hükümetine, Hindistan’ın bu ülkedeki mülkü ve personelinin güvenliğine yönelik ilgisizliğinin kabul edilemez olduğu aktarıldı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version