İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu: Kürt sorunu dahil bütün sorunların adresi TBMM’dir


 Euronews

Kılıçdaroğlu, HDP'yi ziyaret etti


Kılıçdaroğlu, HDP’yi ziyaret etti
  –  © 
Anadolu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile TBMM’de görüştü.

Görüşme sonrası yapılan ortak basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Kürt sorunu dahil bütün sorunların adresi TBMM’dir” dedi.

Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya gatireceğiz diyen Kılıçdaroğlu, “Beraberce tartışacağız. Anlaşamadıysak bir daha konuşacağız. Siyaset tek başına bir kurum değildir, gücünü toplumdan alır” dedi.

 Kılıçdaroğlu, basın toplantısında şunları söyledi:

  • “Tokalaşmak, kucaklaşmak varken bu kavga neden? Kavgayı bitireceğiz”
  • “Demokrasiyi savunuyorsak her ortamda demokrasiyi savunmalıyız. Demokrasiyi savunmak kadın erkek eşitliğini savunmaktır.”
  • “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İngilizce, Fransızca her şey yazılır, konuşma metnin içinde Kürtçe geçtiği zaman ‘bilinmeyen dil’ deniliyor. TRT’nin TRT Kürtçe diye bir kanalı var, nasıl olur da buraya bilinmeyen bir dil yazıyorsunuz. Binlerce yıldır konuşulan bir dil için neden bilinmeyen bir dil yazıyosunuz. Vicdan sahibi herkese soruyorum, devlete çifte standart yakışmaz. Herkesin diline saygı göstereeceksiniz.”
  • “Serbest siyasetinin önünün açılması…Siyaset artık bir kavga alanı olmamalı. Ortak hareket etmekten yanayız. Siyaset var olan sorunları çözmek içindir.”
  • “Parti kapatılması…21. yüzyıldayız. Hala parti nasıl kapatılır? Bu arayışlar doğru değil. Parti kapatmak doğru değildir. Bugüne kadar kapatılan partilerin yine siyaset sahnesinde yer aldığını biliyoruz. Zorlaştırılması gerekiyor. Kadına yönelik şiddetin mutlaka son bulması lazım. Bu konuda toplumun bir duyarlılığı var, siyaset kurumunun da bunu hissetmesi lazım.”
  • “Siz kadına yönelik şiddeti teşvik ederseniz bu doğru değil. Bu konuda çok açık tavır alınmalı. Bu tavır alınırsa göreceksiniz kadınlar da siyaset yapabilecektir. Kadının toplumun en önemli aktörlerden biri olduğunu hepimiz kabul etmesi lazım.”
  • “Yargının sopa olarak kullanılması…Yargının siyasetin üzerinde bir sopa olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz. 
  • “Kürt sorunu dahil bütün sorunların adresi TBMM’dir. TBMM, varlığı zaren sorunlar çözem bir varlıktan kaynaklanmakadır. Biz milletin sağ duyusuna güvenerek buraya getirdiği parlamenterlerle sorunların tamama8nı çözmeye hazırız. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. “
  • “Bu ziyaret büyük önem taşıyor, özellikle basın mensuplarından istirhamım, toplumu kutuplaştırmaktan kaçının. Medaya da bu sorumluluğun farkına varmalı. 13. cumhurbaşkanı adayı olarak bu ülkede kavgayı bitirecğiz.”
  • Pervin Buldan “Sayın Başkanı burada ağırlamamızın nedeni, Kürt sorununun TBMM çatısı altında çözümünden yana olduğumuz göstermektir” dedi.
  • Mithat Sancar: “Acil bir onarım programına ihtiyaç var. Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Bu konularda görüşlerimizi karşılıklı paylaştık. TBMM’de yapmamızın nedeni de bu çözümün adresinin Meclis olduğunu vurgulamaktır. Geniş bir toplumsal mutabakatla çözülmelidir. Konuştuğumuz hususları da kurullarımıza taşıyacağız. İttifak güçlerimizle bunu değerlendireceğiz ve bir iki güç içinde kamuoyuna daha ayrıntılı açıklamaya yapacağız.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version