Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’ye saldıranların Ülkü Ocakları’nda fotoğrafları ortaya çıktı


İSTANBUL – HDP Esenyurt İlçe Örgütü binasına dönük saldırı davasında, sanıklardan ikisinin saldırıdan 10 gün sonra Ülkü Ocakları’nda çektirdiği fotoğraf çektirip paylaştığı ortaya çıktı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenyurt İlçe Örgütü’ne 17 Aralık 2016 tarihinde silahlı saldırı düzenleyen ve kamera kayıtlarından tespit edildikten sonra gözaltına alınan Taylan Çakal, Süleyman Yıldırım, Recep Korkmaz, Muhterem Bedir ve Serkan Bedir hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Saldırganların “siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis ve eşyaya zarar vermek” suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davanın duruşması, Büyükçekmece 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Saldırganlardan Serkan Bedir, Recep Korkmaz ve Muhterem Bedir, duruşmada hazır bulundu. Saldırının gerçekleştiği dönemde HDP İlçe Örgütü yöneticilerinden Cesim Çiçek ile partinin avukatlığını yapan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Ferdi Yamar, Vedat Çağrıtekin ve Mehmet Şerif Öner de duruşmada hazır bulundu. 

 

ÜLKÜ OCAKLARI’NDA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

 

Avukatlar, ilk olarak söz verilen sanık Serkan Bedir’in de içerisinde yer aldığı ve MHP’nin Ülkü Ocakları’nda çekilen fotoğrafı sordu. Sanal medya hesabından paylaştığı fotoğrafın saldırının 10 gün sonrasında çekildiğini aktaran Bedir, saldırıyla bir ilgisinin olmadığını iddia etti. Bedir, saldırı günü telefonun tamir etmek üzere Esenyurt’ta bulunduğunu ve saldırı sonrası oradan kaçtığını ileri sürdü. Bedir, daha sonra gözaltına alındığını ifade etti. 

 

Bedir, avukatlar tarafından MHP ve Ülkü Ocakları ile herhangi bir ilişkisinin olup olmadığına dair soruya ise, “Eskiden beri MHP ile iletişimim vardı” yanıtı verdi. 

 

ELİNDE ATIŞ ARTIĞI

 

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Taylan Çakal, suçlamaları kabul etmedi. Çakal, elinde atış artığı tespitine dair soruya, gözaltına alındıktan sonra karakola götürüldüğünü ve burada bir yerlere taşa dokunmuş olabileceğini iddia etti. Araç plakasının karıştırıldığını ileri süren Çakal, gözaltına alındığı günün aynı zamanda ilk defa Esenyurt’a gittiği gün olduğunu kaydetti.  

 

Ardından söz verilen Muhterem Bedir, diğer tutuksuz sanık Serkan Bedir ile Ülkü Ocakları’na gittiğini doğruladı. Recep Korkmaz, saldırıda kullanılan silahı Muhterem Bedir’den satın aldığını söyledi. Saldırı günü Bedir’in işlettiği iş yerinde olduğu ve silahı çekmeceye koyduğunu belirten Korkmaz, buraya gelen polislerin silaha el koyduğunu, ancak silahın saldırıda kullanılmadığını iddia etti.

 

‘TESADÜF OLAMAZ’

 

Parti avukatlarından Ferdi Yamar, saldırının gerçekleştiği tarihlerde Beşiktaş’ta polise yönelik saldırı gerçekleştiğini, sonrasında saldırının sorumlusunun HDP olarak lanse edildiğini ve HDP’ye çok sayıda saldırı düzenlendiğine işaret etti. Sanık Taylan Çakal’ın arabası hakkında ihbar olduğunu ve elinde atış artığı tespit edildiğine dikkat çeken Yamar, “Saldırıyı gerçekleştiren Recep Korkmaz’ın silahı Muhterem Bedir’den satın alması ve Bedir’in aynı zamanda diğer saldırgan olan Serkan Bedir’in amcası olması tesadüf değildir” dedi.

 

İddia makamı, eksik hususların giderilmesini istedi. Mahkeme, saldırgan Süleyman Yıldırım’ın bir sonraki duruşmada hazır edilmesine, saldırıya şahit olan Sinem Öngel ve Erol Dengizo’nun dinlenmesine karar verdi. Duruşma 11 Ekim’e ertelendi. 

 

 

 

  

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version