Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP Grup Başkanvekili Beştaş: Yunanistan’da istifa, bizde tehdit, hakaret, küfür, baskı var

HDP Grup Başkanvekili Beştaş: Yunanistan'da istifa, bizde tehdit, hakaret, küfür, baskı var


Türkiye’nin 6 Şubat’ta meydana geken Maraş depremlerinin 11 ilde yol açtığı yıkımın büyüklüğünü ve sorumlularını tartıştığı bir dönemde, komşu Yunanistan’da salı gecesi meydana gelen ve en az 46 kişinin öldüğü tren kazasının üzerinden bir gün geçmeden Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis ve 10 yönetici istifa etti. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Yunanistan’ın da seçime hazırlandığı bir süreçte gelen bu istifayı TBMM Genel Kurulu’na taşıyarak “Tabii bizde, bizim tahminlerimize göre yüz binlere varan bir ölüm olayında istifa yok” ifadelerini kullandı.

“Yunanistan Ulaştırma Bakanı Karamanlis ve 10 üst düzey yönetici ihmâlleri olduğu gerekçesiyle istifa ettiler” diyen Beştaş, şöyle devam etti:

“Tabii bizde, bizim tahminlerimize göre yüz binlere varan bir ölüm olayında istifa yok. Özeleştiri yok. Özür yok. Bir açıklama yok. Ne var? Tehdit var, hakaret var, küfür var, baskı var, dayanışmayı engellemek var. İstifa etme erdemi bile gösterilmedi. Buradaki konuşmalarımıza bile tahammül edilmiyor. Bu da kayıtlara geçmiş olsun.”

Yunanistan’ın Larissa kentinin Tempi bölgesinde salı günü gece saatlerinde, bir yolcu treninin yük treniyle çarpışması sonucu en az 46 kişi öldü. Komşuda üç günlük ulusal yas ilan edilirken, olayın üzerinden 24 saat geçmeden Karamanlis’in istifası geldi. emektar siyasetçi, “Böylesi bir trajik olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkânsız. Sadece birkaç yıldır siyasetin içindeyim. Ancak vatandaşlarımızın siyasi sisteme duydukları güveni, demokrasimiz açısından önemli bir unsur olarak görüyorum. Buna siyasi sorumluluk deniyor” dedi. (HABER MERKEZİ)


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version