Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hayata Destek Derneği, ilk işe iade davasını kaybetti

Hayata Destek Derneği, ilk işe iade davasını kaybetti


Artı Gerçek – Türkiye’de 10 ilde ofisleri bulunan Hayata Destek Derneği, Aralık ayında 60’tan fazla çalışanının işine son verdi. Mersin, Mardin, Batman, Diyarbakır, İstanbul ve Urfa’da işten çıkarılan dernek çalışanları işe iade talebiyle bulundukları illerde davalar açtı.

Bir dernek çalışanının açtığı işe iade davasında mahkeme kararını verdi. Dernek kendisine açılan davayı kaybetti.

Mahkeme, derneğin projenin bitmesi gerekçesini haksız bularak çalışanın işe iadesine karar verdi. İş akdinin feshinin geçersizliğine hükmeden mahkeme, davacının işe başlatılmaması halinde de tazminat ödenmesine hükmetti.

Dernek çalışanının avukatı Erselan Aktan, derneğin daha önce de aynı gerekçeyle çalışanlarını işten çıkardığını ve mahkemelerin iş akdinin feshinin geçersizliğine hükmettiğini belirtti.

Aktan, “Bu dava Hayata Destek Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının proje bittiği gerekçesiyle çalışanlarını hukuka aykırı ve tamamen keyfi şekilde işten çıkarmamaları gerektiğine ilişkin emsal niteliktedir” dedi.

“Türkiye’de Hayata Destek Derneği gibi proje bittiği gerekçesine sığınarak çalışanlarını işten çıkaran, bunu normal ve sıradan sayan çok sayıda dernek var” diyen Aktan, “Umalım ki STK’lar bu alışkanlıktan vazgeçer” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version