Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hatay’da hastaları ‘ölüme terk eden’ hastanenin yöneticileri konuştu: Haberimiz vardı, çıkaramadık

Hatay'da hastaları 'ölüme terk eden' hastanenin yöneticileri konuştu: Haberimiz vardı, çıkaramadık


Artı Gerçek – Maraş depremlerinin ardından Hatay’daki Özel Defne Hastanesi ile Antakya’daki Özel Doğu Akdeniz Hastanesi’nde hastaların ölüme terk edildiği yönündeki iddiaların ardından hastane yöneticileri ilk kez konuştu.

Hürriyet Gazetesi’nden Mesut Hasan Benli ve Selahattin Sönmez’e konuşan yetkililer ‘Gereken her şey yapıldı’ diyerek kendini savunurken, “Hastaların orada olduklarından haberimiz vardı ama çıkaramadık” dedi.

‘HABERİMİZ VARDI’

Hastanenin üst düzey yöneticisi, “Yoğun bakımdaki hastalar ölüme terk edildi” iddiasına ilişkin olarak şu savunmayı yaptı:

“Gereken her şey yapıldı. O görüntüler depremin üçüncü günü arama kurtarma ekipleri tarafından çekildi. Çünkü biz o hastaları çıkaramadık, orada olduklarından haberimiz de vardı. Bir apartman dairesinde insanlar kaldı, kimse kurtaramadı, beşinci gün, yedinci gün enkazlardan çıkarılanlar oldu, yani bu da buna benzer bir olay. Hastaların büyük çoğunluğunu tahliye ettik ilk gün. Depremden kaynaklı olarak hastanenin merdivenleri kırıldı, elektrikler kesildi, kabloların kopması sonucu jeneratör de devreye giremedi, asansör çalışamaz hale geldi. O hastaların bazıları o şekilde eks oldu (öldü).”

‘KENDİMİ SUÇLU HİSSETMİYORUM’

Kurtarma ekiplerinin kendileri tarafından çağrıldığını iddia eden aynı yönetici, “Biz oraya bir görevli koyduk. Kendimi suçlu hissetmiyorum” dedi.

DEFNE HASTANESİ’NDE EN AZ SEKİZ HASTA ÖLDÜ

Depremden üç gün sonra İstanbul’dan Hatay’a gönüllü giden bir ekip, Özel Defne Hastanesi’nin yoğun bakım bölümünde biri bebek 14 hastayı bulmuştu. Beş kişi kurtarılmış ama sekiz hasta ölmüştü.

HATAY EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEKİ İHMAL BELGELENDİ

Sonrasında ise Antakya’daki Özel Doğu Akdeniz Hastanesi’nde de benzer bir olayın yaşandığı ortaya çıkmıştı. Deprem bölgesine gönüllü ekiplerden bir diğeri, burada sekiz hastanın bulunduğunu fark etmişti. Hastanede terk edilen sekiz kişiden beşi ölmüş, üç hasta yaşıyordu. Gazeteci İsmail Saymaz da son olarak, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hastaların nasıl ölüme terk edildiğini görüntüleriyle belgelemişti.

KOCA, SORUŞTURMA AÇILDIĞINI DUYURMUŞTU

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı “yoğun bakım hastalarının kaderine terk edildiği” iddiasına ilişkin olarak sağlık görevlileri hakkında soruşturma izni talebinde bulundu. Başsavcılığın ayrıca hastanenin müteahhidi hakkında soruşturma sürdürdüğü öğrenildi. Savcılığın görüntüleri paylaşan kişiler hakkında da soruşturma yaptığı bildirildi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı da idari soruşturma başlattığını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version