Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan ve Bahçeli Millet İttifakı krizinden sonra ilk kez bir arada

Erdoğan ve Bahçeli Millet İttifakı krizinden sonra ilk kez bir arada


– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı, görüşmeden tek kare fotoğrafı sosyal medya hesabından, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti” notuyla paylaştı.

Beştepe’deki görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

MİLLET İTTİFAKI KRİZİNDEN SONRA İLK

Erdoğan ve Bahçeli’, Millet İttifakı içerisinde 2 Mart’ta yaşanan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Masa’ya geri dönmesiyle dün çözüme kavuşan krizin ardından ilk defa yan yana geldi.

DEPREM VE SEÇİM ÇALIŞMALARI MASADA

Erdoğan ile Bahçeli arasındaki görüşmede deprem bölgesindeki son durum ve seçim çalışmalarının ele alınması bekleniyor.

10 Mart Cuma günü seçim kararını alacağını açıklayan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Tek gündemimiz depremdir, deprem yaralarını sarmaktır. Seçim süreci beraberinde getirdiği yıpratıcı siyasi gerilimler ve gündemi kilitlemesi sebebiyle ister istemez bu çabaları gölgeleme riski taşıyor.

Bunun için de gündem sapmasına yol açacak seçim sürecinin bir an önce geride bırakılması, ülkenin seçim gerilimi ve tartışmalarından hızla çıkması şarttır. Seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılmasının bize bu imkanı vereceğine inanıyoruz. Bizim seçim sürecindeki gündemimiz yine deprem olacaktır. Maddi ve manevi kayıpların telafisi olacaktır.

Siyasi çekişme, polemiklerle, kavgalarla örülü seçim kampanyası yapmayı içimize sindiremeyiz. Depremin ilk gününden itibaren asla siyasi tartışmaya girmedik. Söylenenleri not etmekle belirtmekle yetindik. Yalan ve iftiralarla çalışmaları tehlikeye atanlarla, rahat koltuklarında ahkam kesenleri, insanımız can derdinde iken mal bölüşümü derdine düşenleri, kısacası gördüğümüz duyduğumuz her şeyi not ettik.”

Erdoğan ve Bahçeli son olarak 16 Şubat’ta bir araya gelmiş, görüşme 1 saat sürmüştü. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version