Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

e-Devlet göçtü, SGK önlerinde EYT kuyruğu oluştu

e-Devlet göçtü, SGK önlerinde EYT kuyruğu oluştu


Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. EYT’de sadece yaş şartı kaldırılırken, kademeli prim günü şartı korundu, kısmi emeklilik hakkı tanınmadı.

Koşullu EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte emeklilik başvuruları da başladı. Ancak hükümetin aylardır söylediğinin aksine e-Devlet’in alt yapısının oluşacak yoğunluğa göre güçlendirilmediği de ilk günden ortaya çıktı. Emeklilik başvurusu yapmak için e-Devlet’in ilgili sayfasına ulaşmak mümkün olmayınca binlerce EYT’li soluğu SKG müdürlükleri önünde aldı.


E-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteyenleri “Sistemde yaşanan teknik bir aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı” yazısı karşıladı.

‘SABAHTAN BERİ E-DEVLET’E GİREMİYORUM’

Online olarak başvuru yapamayınca SGK’ya gelerek sıraya giren Eyüp Kömürlü, “Sabah 07.00’den e-devlete beri giriş yapamıyorum. Yapacak bir şey yok mecburen bekleyeceğiz. Ben yazı alacağım ve başvuru yapacağım. Mecburen bekleyeceğim, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün” dedi.

DHA’nın konuştuğu İsa Yıldız da “Emeklilik başvurusu için geldim. E-devletten işlem yapamıyoruz, hata veriyor. Sabah 07.00 den beri sırada bekliyorum. 25 yılın sonunda emekli olduk” diye konuştu. Musa Ermiş ise “Emeklilik yazımı aldım. Sırada çok beklemedim. Emekli olmak için yazı aldım, iş yerine götüreceğim. Çıkış olacak evraklarımızı teslim edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version