Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Donald Trump’ın dünya liderleriyle mektuplaşmaları kitap oluyor

ABD'de Kongre baskını: 6 Ocak Komitesi Trump'a isyan suçlaması yöneltilmesini tavsiye etti


ABD’nin eski başkanı Donald Trump, son 40 yıldır bir dizi isimle yaptığı yazışmaları kitaplaştıracak. “Trump’a Mektuplar” adlı kitabın 25 Nisan’da yayımlanması bekleniyor.

Axios sitesindeki habere göre, kitapta Trump’ın dünya liderleri ve ünlüler ile yazışmalarını içeren 150 özel mektup yer alacak. ABD’nin eski başkanının Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 2018’de çok ses getiren yazışmalarına da kitap yer verileceği belirtildi.

Aynı zamanda eski ABD başkanları Ronald Reagan ve Bill Clinton, eski ABD dışişleri bakanı Hillary Clinton, Prenses Diana, eski senatör Ted Kennedy, eski Demokrat Partili siyasetçi Mario Cuomo, eski golfçü Arnold Palmer, sunucu Jay Leno, oyuncu ve şarkıcı Liza Minnelli ve Regis Philbin ile yazışmalar da kitapta yayımlanacak.

Trump’ın seçimleri kaybederek başkanlık koltuğundan inmesi sonrası ilk kitabını da yayımlayan Winning Team isimli yayınevi, kitapta “birçok başka isimle daha” yazışmaların da bulunduğunu duyurdu. Ancak bu isimlerin kim olduğunun ayrıntısı verilmedi.

HER MEKTUBA YORUM YAPMIŞ

Kitabın tanıtımında, her bir mektubun bizzat Trump’ın kendisi tarafından seçildiği ve eski başkanın mektuplar hakkında yorum yaptığı belirtilerek şöyle denildi: “Donald J. Trump Amerikan siyasi tarihinin en önemli siyasi hareketini yaratmasından önce, Amerika’nın en önde gelen emlak devlerinden ve medya kişiliklerinden biri olarak çok büyük bir başarı sağlamıştı. ‘Trump’a mektuplar’ isimli son kitabı ise Başkan Donald J. Trump ile ABD’yi ve dünyayı şekillendirmiş olan sayısız dünya lideri, ünlü, sporcu ve iş dünyası lideri arasında yapılan yazışmaların toplandığı inanılmaz bir özel koleksiyonun bir kısmını ortaya koyuyor.”

ERDOĞAN’A MEKTUBUNDA ‘APTALLIK ETME’ DEMİŞTİ

Trump, Ekim 2019’da Suriye’den çekilme kararını açıklamasından sonra Türkiye’nin Rojava’ya yeni bir harekât başlatması üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitaben bir mektup yazmıştı. Dönemin ABD Başkanı’nın, harekâta son verilmesi çağrısı yaparken kullandığı “Eğer bu işi doğru ve insani bir şekilde yaparsanız tarih de sizi iyi yazar. Eğer iyi şeyler olmazsa, sizi sonsuza dek hep bir şeytan olarak görürler. Sert adamı oynama. Aptallık etme! Seni sonra arayacağım” sözleri çok tartışılmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu o dönem “Biz cevabımızı sahada verdik” derken diplomatik kaynaklar mektubun “çöpe atıldığını” belirtmişti. Trump’ın kitabında bu mektuba da yer verilip verilmediği bilinmiyor.

İMZALI KOPYASI 399 DOLARA SATILACAK

Ön satışları başlayan kitabın 99 dolara, imzalı bir kopyasının ise 399 dolara satıldığı görüldü. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version