Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘DİAYDER’e yemek kartı dağıtılması’ davası ertelendi, dosya mütalaa için savcılığa gönderildi

'DİAYDER'e yemek kartı dağıtılması' davası ertelendi, dosya mütalaa için savcılığa gönderildi


Artı Gerçek – İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık’ın, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne (DİAYDER) yemek kartları verdiği gerekçesiyle, ‘Örgüte yardım’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava görüldü. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Yavuz Saltık ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen İBB çalışanı Esra Bulduk, sosyal yardım kartlarının verilmesi için ihtiyaç sahibi kişiyle ilgili sosyal inceleme yapılması gerektiğini, kartın e-belediye sistemiyle dağıtıldığını belirtti. Saltık’ın avukatı Ersan Şen’in, ‘Yardım edilen kişilerin adli sicillerinin araştırılıp araştırılmadığını sordu. Bulduk kanunen bir zorunluluk olmadığını, devletin dağıttığı tüm yardım kartlarının sosyal inceleme sonucuna göre verildiğini ifade etti.

DURUŞMA 21 HAZİRAN’DA ERTELENDİ

Tanığın dinlenmesinden sonra duruşma savcısından görüşü soruldu. Savcı, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dava dosyasının savcılığa verilmesini talep etti. Mahkeme de bir sonraki duruşmanın 21 Haziran’da yapılmasına hükmetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB çalışanlarını yasadışı örgütlerle ilişkilendiren açıklamalarından sonra İstanbul başsavcılığı tarafından İstanbul 34’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’de, haklarında açılan başka davada yargılanan DİAYDER üyeleri hakkında bir iddianame daha hazırlandı. Yargılanan kişilere İBB’de çalışan gassallar da eklendi. İddianamede DİAYDER üyelerine dağıtılan 150 liralık yardım kartları suçlama nedeni olarak gösterildi.

Dava sürerken mahkeme başkanı Akın Gürlek, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Adalet Bakan Yardımcısı olarak atandı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version