Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremzede Kılıçdaroğlu’na anlattı: AKP’liysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor

Depremzede Kılıçdaroğlu'na anlattı: AKP'liysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor


Artı Gerçek – Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olan ve ziyaret ettiği deprem bölgelerinde vatandaşın sıcak ilgisiyle karşılaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. Burada dertlerini anlatan vatandaşların ortak vurgusu yardımlar yapılırken ayrımcılığa maruz kaldıkları oldu.

ANKA’da yer alan habere göre deprem yardımlarında ayrımcılık yapıldığını belirten Kırıkhanlı bir depremzede şunları söyledi:

‘AKP’LİLERE VERİYOR BİZE BEKLE DİYORLAR’

“Depremden üç gün sonra tabura gittim. Belediye Başkanı, Hüseyin Yayman (AKP Milletvekili), kaymakam içerde oturuyor. Bir çadıra gittim. Bir TIR jeneratör geldi. Belediye başkanının şoförü 5 tane jeneratörü arabasına koydu. Çocuğa dedim ki ‘Nereye götürüyorsun bunu.’ Dedi ki ‘Bu başka yere gidiyor.’ Bunları hep götürüp satıyorlar. Biz çadırda oturamıyoruz. Eğer AK Partiliysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor. Encümenler oturmuş oraya. Tanıyor adamı. Beni bilmiyor. Biraz bekle, diyorlar. AK Partililere veriyorlar.”

Bir başka depremzede de “Ben de buna katılıyorum” diyerek torpil yapıldığını söyledi:

“Benim engelli çocuğum var, 5 sefer gittim. Hepsi tamam, arkası boş.”

Kırıkhanlı bir başka kadın depremzede ise hasar tespit çalışmalarında da sorun yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘TEMELDEN ÇÖKECEK EVİMİZE AZ HASARLI RAPORU VERİLDİ’

“Bizim burada en çok yaşadığımız problemlerden bir tanesi şu ana kadar yardım çok geç geldi. Geldikten sonra da mesela gıda veya su konusunda da sorun yaşıyoruz. Okullara gittiğimizde yardım verilmiyor ya da bu, ayrımcılık yapılarak yapılıyor. Özellikle bazı ailelere çok fazla yardım verilirken, biz şu an bu konuda çok problem yaşıyoruz. Bunun dışında baktığınızda hasar tespitler konusunda çok sorun yaşadık. Bizim evimiz temelden çökecek ama az hasarlı verildi. Bunun zararı kim tarafından giderilecek? Onu da bilmiyoruz.”

Kılıçdaroğlu ise şöyle yanıt verdi:

‘ONUN SORUMLULUĞU ÇOK AĞIR OLUR’

“Onun sorumluluğu çok ağırdır. Gerçek rapor verilmezse onun sorumluluğu ağır olur. İçindeki insanlar hayatını kaybederse, sonunda can gidecek. O tür şikayetlerinizi yapın. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımıza, il başkanımıza, diğer kamu görevlilerine, milletvekillerimize bildirebilirsiniz. Biz elimizden gelen dikkati gösteririz veya uyarıyı yaparız.”

Kılıçdaroğlu’na bölgeyi ziyaretinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe’nin taraftar gruplarından biri olan Genç Fenerbahçeliler’in (Genç FB) kurduğu aşevini de ziyaret etti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version