Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Depremlerin vurduğu Hatay’da temiz su ihtiyacı had safhada

Depremlerin vurduğu Hatay'da temiz su ihtiyacı had safhada


Artı Gerçek – 6 Şubat tarihli iki büyük depremin büyük yıkım yarattığı kentlerden Hatay’da içme suyu sıkıntısı hala çözülemedi. Binlerce vatandaş “Hatayda su yok” etiketi ile konuyu Twitter’da Türkiye’nin gündemine taşıdı. Siyasi liderler ve aktivistlerde etiketi kullanarak bölgeye yönelik çağrılarını sürdüyor.

Konu ile ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi de şu paylaşımda bulundu:

“İlimizde Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesi önerildi. Acil içme suyu problemi ne yazık ki artarak sürmektedir. Paydaşlarla iletişime geçilmiş ve problemin çözümü için girişimlerimiz devam etmektedir. #hataydasuyok”

Şair Murathan Mungan, “Herkese duyurmaya çalışın” dedi.

Gıda mühendisi ve çevre aktivisti Bülent Şık, yaşanan soruna dikkat çekerek,” Hatay’da içme suyu problemi devam ediyor. Şehir şebeke suyu sistemi neden onarılmıyor?” diye sordu.

Şık’ın paylaşımları şöyle:

“Hatay’da depremden bu yana su yok. Halk içme suyu bulmakta zorlanıyor. #HataydaSuYok içme suyu şebekesi neden onarılmıyor.

Hatay’da içme suyu problemi devam ediyor. Şehir şebeke suyu sistemi neden onarılmıyor?”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, #Hataydasuyok etiketiyle bir paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Deprem bölgesinde, özellikle Hatay’da içme suyu problemi halen çözülemedi. Bölgeye yapılan sevkiyatlar artırılmalı ve altyapı sorunları çevre illerdeki yerel yönetimler yardımıyla ivedilikle çözülmelidir. #HataydaSuYok”

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay’daki su sorununa dikkat çektiği bir paylaşım yaptı:

“Hatay’da temiz içme suyuna erişimde yaşanan sorun büyümeye devam ediyor. #HataydaSuYok! Bölgedeki temiz su problemi acilen çözülmelidir!”

Paylaşımın altına gelen “Adıyaman da aynı şekilde. Adıyaman’ı unutmayın” yorumları dikkat çekti.

TİP’li Barış Atay da sosyal medya paylaşımında, “25. gün oldu. Biz her şeyi feryat figan bağırarak halletmek zorunda mıyız? Kendinize gelin artık. #HataydaSuYok” diyerek AFAD’I etiketledi.

Radyo programcısı Zeki Kayahan Coşkun, Millet İtitfakı’nın aday gündeminin deprem gibi bir gündemin önüne geçmemesi gerektiğini belirterek paylaşım yaptı.


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version