Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Deprem çadırlarına logo’ ile gündemdeydi: MEB’den Bursa soruşturması

'Deprem çadırlarına logo' ile gündemdeydi: MEB'den Bursa soruşturması


Osman Çaklı

İSTANBUL – Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında basına da yansıyan iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada soruşturma konularının arasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün deprem çadırlarının üzerine MEB logosu ekletip deprem bölgesine geri gönderildiği iddialarının da olduğunu söyledi.

Bakanlığın açıklamasında, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çeşitli usulsüzlükler yapıldığına ilişkin iddialar üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilerek, “Bakanlığımızca, yaklaşık bir ay önce hem eski Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki diğer bazı personel hakkında iki ayrı inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Yine medyaya yansıyan deprem bölgesinden alınan çadırların, logo basılması, kalite ve yangın dayanıklılık gibi testlerin yapılması için Bursa’ya getirildiği ve yeniden bölgeye gönderildiğine ilişkin iddialar hakkında da Bakanlığımızca ayrı bir soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Bakanlık açıklamasında, “Eğitim çalışanlarımız ile öğrencilerimizin bu özverili çalışmalarına, verdikleri emeklere kimsenin leke sürmesine asla izin verilmeyecektir. Bakanlığımızca titizlikle yürütülen soruşturmalar tamamlandığında kamuoyuna bilgi verilecektir” bilgisi de paylaşıldı.

EĞİTİM İŞ: BAKANLIK KENDİSİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

Bakanlığın açıklamasının ardından Artı Gerçek’e konuşan Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, usulsüzlükle ilgili soruşturmacı kurum olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın da sorumlu olduğunu söyledi. Toy, bakanlığın sorumluluğu Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yükleyerek kendisini kurtarmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

‘GÜR’ÜN HATAY’DA GÖREVLENDİRİLMESİ CEZA DEĞİL ÖDÜL’

Yeliz Toy, iddiaların merkezinde olan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün, soruşturma sonrasında görevinden alınmadığını ve Hatay’a gönderildiğini de hatırlattı ve şöyle konuştu: “Serkan Gür, OHAL bölgesi olan Hatay’da neden göreve getirildi? Doğrudan temin sınırının 5 milyon TL olduğu afet ve OHAL bölgesinde bu bir yaptırım olamaz. Ödüllendirme yaptılar. Serkan Gür MEB’in Bursa’daki çadır skandalının paydaşı ve yürütücüsü olarak görev yapmış, bu suça da ortak olmuştur.”

(HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version