Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Danimarka’da ‘Küçük Deniz Kızı’ heykeline bu kez de Moskova yanlıları saldırdı

Danimarka'da 'Küçük Deniz Kızı' heykeline bu kez de Moskova yanlıları saldırdı


– Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın simgesi olan “Küçük Deniz Kızı” heykelinin üzerinde bulunduğu kaya Rus bayrağı renkleri olan beyaz, mavi ve kırmızı şeritler hâlinde boyandı. Ukrayna savaşı sebebiyle Rus yanlılarının gerçekleştirdiği tahmin edilen eylem sebebiyle soruşturma başlatıldı. Kayanın kim tarafından ve ne zaman boyandığı henüz bilinmiyor. Danimarkalı öykücü Hans Christian Andersen’ın anısına yapılan heykel, ismini Andersen’in 1837’de yazdığı “Küçük Deniz Kızı” hikayesinden alıyor.

POLİTİK TEPKİNİN TEZAHÜRÜ OLARAK VANDALİZM

Kopenhag’daki nispeten tenha Langelinie limanında bulunan heykel, daha önce de birçok kez tahrip edilmişti. Heykelin başı 1964’te çalınmış, 1984’te ise kolu kesilmişti. 1998’deki saldırıda ise heykelin kafası tekrar koparılırken 2003’te de havaya uçurulmuştu.

2003’teki eylemin o dönemde Danimarka’nın Irak savaşına dahil olmasına kızan savaş karşıtları tarafından yapıldığı iddia edilse de sorumlular hiçbir zaman bulunamadı. Politik grupların tepkisini göstermek için ‘kullandıkları’ heykel, sonuncusu 2020’de olmak üzere birçok kez boyalı saldırıya uğramıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version