Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çömez’den korkunç iddia: Hastanede jeneratörler çalışmadığı için yoğun bakımdaki hastalar öldü

Turhan Çömez belgelerini yayınladı: ‘Türkiye’ye gelen Afganlar ABD ile çalışmış askerler’


İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, deprem sonrasında elektrikler kesildiği için İskenderun Devlet Hastanesi’nde jeneratörler çalışmadığı için aralarında bebeklerin de bulunduğu solunum cihazına bağlı hastaların öldüğünü iddia etti.

Halk TV’de yayınlanan ‘Kayda Geçsin’ programına katılan Dr. Turhan Çömez, “Ben bu bilgiyi orada çalışan doktor arkadaşlarımdan aldım. Bebek yoğun bakım ve yaşlı insanlar dahil elektrik olmadığı için hayatını kaybettiklerini bana doktor arkadaşlarım söyledi. Çıksın Sağlık Bakanı yalanlasın beni!” dedi.

İskenderun Limanı konteyner alanı👇
Depremden 13 saat sonra bir konteyner devrilerek nasıl yangın çıktı?
Günlerce neden söndürülemedi?
Yangının olduğu yerdeki konteynerler Güney Amerika’dan mı geliyordu?
Alıcısı kimdi?
Tüm deliller toplandı mı?
Adli süreç başlatıldı mı? pic.twitter.com/eKLuJRwNiI

— Op Dr Turhan Comez (@ComezTurhan) February 28, 2023

YANAN KONTEYNERLAR GÜNEY AMERİKA’DAN MI GELİYORDU?

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden yaklaşık 13 saat sonra İskenderun Limanı’nda çıkan yangına dikkat çeken Çömez Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ilgili şöyle konuştu:

‘‘İskenderun’da iki büyük liman var. Yangının olduğu limanı Limak işletiyor. Burada çok ilginç bir durum var, depremden 13-14 saat çıkan yangın bir yangın var. Bu yangının oradaki konteynerlerin devrilmesi üzerine çıktığı söyleniyor. Bu yangın uzun bir süre söndürülmedi, bir yangın söndürme uçağı gelmedi. Denizden suyu alacak 10 metre ileride yangının üstüne bırakılacak. Son derece kolaylıkla ve profesyonelce müdahale edilebilecek bir yangındı. Yangının çıkışıyla ilgili ciddi soru işaretleri var. Her tarafı metal olan demir olan konteynerlerin devrilmesiyle yangının çıktığı iddia ediliyor. Yangının depremden 14-15 saat sonra çıktığını biliyoruz. Her tarafı demir, metal olan bir konteyner alanında böyle devasa bir yangın nasıl çıktı?. Bu yangın 3-4 gün boyunca nasıl söndürülemedi? Ben attığım tweette buradaki yerel halkın kafasındaki soruları paylaştım. Buradaki çıkan yangınla ilgili insanların ciddi kuşkuları var. Konteynerlerin nereden geldiği ve içindeki şeylerle ilgili ciddi kuşkuları var. Ben Güney Amerika’dan mı geldi? Gelenler nereye gidecekti? Bu kadar korunaklı bir alanda bu yangın nasıl çıktı ben merak ediyorum doğrusu’’

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version