Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Collezione’un merkez binası icradan satılacak

Collezione’un merkez binası icradan satılacak


Dinçer GÖKÇE


Türkiye tekstil sektörünün en büyüklerinden biriyken, içine girdiği mali darboğazı aşamayan Collezione icra konusu oldu. İlk mağazası 1987’de kurulan ve toplamda 120 kadar mağazaya ulaşan Collezione’un varlıklarından en önemlisinin satışı yapılacak.

SATIŞI, ALACAKLI BANKA İSTEDİ

Bir dönem, binlerce kişinin çalıştığı şirketin Bağcılar’daki genel müdürlük binasının icradan satışı talep edildi. Söz konusu satış talebi, alacaklı konumdaki İş Bankası’nda geldi.

Collezione’un genel müdürlük binası için belirlenen bedel 87 milyon 345 bin TL. İstoç Ticaret Merkezi’nin yakınında bulunan bina 2 bin 193 metrekare alan üzerine kurulu.

Bankanın talebiyle yapılacak icradan satış ihalesi, belirlenen bedelin yüzde 50’si üzerinden açık artırmaya sunulacak.

ŞİRKET KONKORDATO İSTEMİŞTİ

Bu arada, Collezione markasının bağlı olduğu Akyiğit Mağazacılık A.Ş, yaşadığı mali darboğazı aşamayınca konkordato talebinde bulunmuştu. Ünlü markanın sahibi konumundaki Ekrem Akyiğit, birkaç yıl öncesine kadar tekstil sektörünün en önde gelen isimlerinden biri konumundaydı.

Öte yandan, yurtiçi ve yurtdışında 120 kadar mağazası bulunan Collezione, mali sıkıntının baş göstermesi ile birlikte bir dizi mağazasını kapattı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version