Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Colemêrg’te Newroz çağrısı: Özgürlüğü haykıralım


COLEMÊRG – Colemêrg Newroz Tertip Komitesi, 18 Mart’ta yapılacak Newroz kutlamaları için, “Özgürlüğü ve barışı haykıracağımız Newroz’a tüm halkımızı davet ediyoruz” çağrısı yaptı.  

 

Colemêrg Newroz Tertip Komitesi, “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla gerçekleştirilecek 2023 Newrozu’na dair Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binasında açıklama yaptı. Basın metninin Kürtçesini Newroz Komitesi Eşsözcüsü Kadir Şahin, Türkçesini ise Asya Akgül okudu. Tertip Komitesi, bu yılki kutlamaların 18 Mart’ta Tekser Mahallesi’nde bulunan otogarda kutlanacağını aktardı.  

 

‘RUHUNA GÖRE KUTLAYACAĞIZ’

 

Newroz Tertip Komitesi Eşsözcüsü Asya Akgül, yaşanan depremin ağır hüznü ve etkisinin halen taze olduğunu belirterek, Newroz’u ruhuna uygun bir şekilde karşılayacaklarını söyledi. Akgül, “Newroz’u halklarımızın ortak taleplerinin ifade edileceği bir ortamı yaratmak adına gerçekleştireceğiz. Newroz alanları, çözümsüzlük siyasetine ve tecride karşı demokratik mücadele, çözüm ve müzakere iradesinin en güçlü şekilde haykırıldığı alanlardır” diye konuştu. 

 

TECRİT VURGUSU

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan ve siyasi tutuklulara yönelik uygulana tecridin bir an önce kaldırılması ve siyasi tutsakların serbest bırakılmasını talep edeceklerini ifade eden Akgül,  “2023 yılının Newroz’u, iktidarı gönderme Newroz’u olacaktır. Newroz alanları bu iktidara karşı umudun ve cesaretin alanları olacaktır. Tarihin gidişatını değiştirecek bu halklar buluşması ülkede değişimin hızını arttıracaktır. Kürtler Newrozlaşmış, Newroz da halklaşmıştır. Newroz Kürt halkının varlığının özgür, demokratik yaşama iradesinin ifadesidir. Özgürlüğü, barışı, ve herkese adaleti haykıracağımız 18 Mart Hakkari   Newroz’una tüm halkımızı Newroz ateşi etrafında kenetlenmeye, antidemokratik uygulamalara karşı  öfkemizi, isyanımızı büyüterek, insanca bir yaşam için özgürlük taleplerimizi haykırmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı.  

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version