Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çocuklara şiddet uygulayan faile ‘basit yaralama suçu’ndan dava


İSTANBUL– İsmailağa Cemaati’ne ait olduğu öne sürülen Kuran Kursu’ndaki çocuklara şiddet uyguladığı için tutuklanan Sedat Ç.’ ye “basit yaralama suçu”ndan dava açıldı.

10 Mart’ta İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde İsmailağa Cemaati’ne ait olduğu öne sürülen Kuran Kursu’nda çocuklara şiddet uygularken görüntüleri ortaya çıkan Sedat Ç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyesi avukatlar, Sedat Ç.’ ye yönelik Büyükçekme Asliye Ceza Mahkemesi tarafından açılan davada, yargılamanın “basit yaralama suçu” üzerinden başlatıldığı bilgisini paylaştı.

‘EZİYET SUÇUNUN DA İŞLENDİĞİ KANAATİNDEYİZ’

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyesi avukatlar, olayda yalnızca kasten yaralama suçunun olmadığını belirterek, “Bizler, olayda yalnızca kasten yaralama suçu değil mağdur çocuğa karşı 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında eziyet suçunun da işlendiği kanaatindeyiz.  Bu sebeplerle, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak olaya ilişkin kasten yaralama ve eziyet suçları kapsamında suç duyurusunda bulunduğumuzu, ilgili ceza dosyasına müdahale talebinde bulunduğumuzu ve sürecin sonuna kadar da takipçisi olacağımızı basının ve kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklaması yaptı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version