Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi Çayırlar’da 25 evi daha yıktı


İSTANBUL– CHP Büyükçekmece Belediyesi, Çayırlar’da bulunan 25 evi daha yıktı. Evi yıkılan yurttaşlar, köyün yan tarafında bulunan Tepekent’e işaret ederek, imarın rüşvet sonucunda verildiğini savundu.

Büyükçekmece ilçesinde bulunan Türkoba Mahallesi’ne bağlı Çayırlar köyünde 25 ev, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle CHP Büyükçekmece Belediyesi tarafından yıktırıldı. Geçtiğimiz günlerde 32 ev daha belediye tarafından yıktırılmıştı.

Bu sabah belediye bağlı yıkım ekipleri köye gönderildi. Bunun yanı sıra köy halkının tepki göstermemesi için de köye yüzlerce polis ve TOMA konuşlandırıldı. Daha sonra 25 ev ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktırıldı. Evi yıkılan ve köy halkı, evlerinin yıkılmasına ve belediye tepki gösterdi.

‘PARA’ İLE ÖZEL İMAR

Evi belediye tarafından yerle bir edilen yurttaş Yener Seyhan, 30 yıldır burada yaşadığını ve yaşadığı bölgeye belediye tarafından bu güne kadar imar verilmediğini söyledi. Köyün nüfusunun artığını ve bu nedenle ev yaptıklarını paylaşan Seyhan, “Kendine ev yapınca da gelip böyle başına yıkıyor” diyerek, tepkisini dile getirdi. Köyde yapılan Camii ve Sağlık Ocağı’na dikkat çeken Seyhan, her ikisinin de imar izni olmadığını ve kaçak yapıldığı bilgisin verdi. Köyde bulunan iki fabrikaya da özel imar verildiğini dile getiren Seyhan, belediyenin bu şekilde bu fabrika sahiplerinden “para” aldığını dile getirdi. Evlerinin “deprem” bahanesiyle yıktırıldığını aktaran Seyhan, “Gelin heyet çağırıp birlikte test edelim; eğer depreme dayanıksızsa ben kendim yıkacağım dedim. Ancak gelip evimizi yıkıp şov yaptı. Eğer deprem kaygısı varsa Büyükçekmece’de kendi kendine dökülen binalar var. Gitsin onlara baksın” diye konuştu.

‘BELEDİYE BAŞKANI DA RÜŞVET ÇARKI İÇİNDE’

Yıkıma tepki gösteren bir diğer yurttaş Ekrem Uzun ise, Çayırlar köyüne bitişik bulunan Tepekent Villaları’na işaret ederek, buraya “rüşvet” ile imar verildiğini savundu. Ayrıca bu villaların olduğu yerde de çok sayıda ruhsatsız yapı olduğunu ileri süren Uzun, zabıtanın rüşvet alarak, buna göz yumduğunu söyledi. Bu rüşvet çarkının zabıta üzerinden İmar Müdürlerine oradan ise Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanı Hasan Akgün’e kadar uzandığını iddia eden Uzun, “Buraya gelen bütün zabıtalar rüşvet alıyor. Ancak rüşvetin makbuzu yok. 35 yıldır imar bekliyorum. Milleti suça teşvik eden bizzat devletin mülke amiri Akgün’dür. Burada hazine arazisi de yok. Kendi tapulu arazimize ev yapıyoruz” dedi. 

GÖLÜN DİBİNDE 6 KATLI BİNA

Çayırlar’a “göl havzası” olduğu gerekçesiyle imar verilmediği bilgisini paylaşan Uzun, dört taraflarının da göl kenarında olmasına rağmen imar verildiğini belirtti. Uzun, “Gölün dibinde 6 kat bina yapılıyor. Bize gelince göl havzası. Hepsi yalan dolan. Kimi kandırıyorsunuz. Önümüzde seçim var. Hiçbir parti buraya gelmeyecek. Kimseye oy vermiyoruz. Sandık başına gitmiyoruz. Devletin vatandaşının tepesine basmaması lazım. Varı yoğunu eve yatıyor ancak gelip yıkıyorlar. Yazık günah” diyerek, tepki gösterdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version