Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çavuşoğlu: Depremlerde hasar 103.6 milyar dolar olarak hesaplandı

Çavuşoğlu: Depremlerde hasar 103.6 milyar dolar olarak hesaplandı


Artı Gerçek – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı İsveç’in depremlerden sonra Türkiye ve Suriye halkları için Brüksel’de bugün düzenlediği Uluslararası Bağışçılar Konferansı’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada depremlerin yarattığı hasarı 103.6 milyar dolar olarak açıklayan Çavuşoğlu, “Yapacağınız bütün bağışlar buna yardımcı olacaktır. Bugün Türkiye’nin başına geldi, bu, yarın başka bir ülkenin, başka bir toplumun başına gelebilir. Sadece gerçek dayanışma daha iyi bir yarın için umut olabilir” dedi.

Uluslararası bağışçılara teşekkür eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Uluslararası toplumun da inanılmaz destek ve cömertliğini gördük. Dünyanın her yerinden gelen kurtarma ekipleri, bizim vatandaşlarımızı kurtarmak için kendi hayatlarını riske attılar. Size çok borçluyuz. Bu dostluğunuzu asla unutmayacağız.

Daha iyi, daha akıllı, daha yeşil ve daha güvenli yapılar inşa edeceğiz. Konut, altyapı ve ekonomik koşulları aynı anda iyileştireceğiz ve yaşam alanlarının sosyal ve çevresel olarak sürdürülebilir olmasını sağlayacağız. Kısacası, kimseyi geride bırakmayacağız”

Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için Brüksel’deki Uluslararası Bağışçılar Konferansı başladı. AB Komisyonu Başkanı von der Leyen Türkiye’ye Komisyon olarak 1 milyar euro vereceklerini ilan etti. İsveç ise 45 milyon euro’luk yardım açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version