Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Boğaziçi’nden zorla taşınan köpekler çamur içinde ve soğukta kaldı

Boğaziçi’nden zorla taşınan köpekler çamur içinde ve soğukta kaldı


Artı Gerçek – Boğaziçi Üniversitesi’nde köpeklerin bulunduğu hayvan barınağına (BUPaws), 15 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Rumeli Hisarı Fethi Şehitlik Dergâhı’na yakın olduğu ve başka bir ‘alana’ dönüştürüleceği gerekçesiyle üniversite yönetimi tarafından el konuldu.

26 Mart’ta ise polisler, hayvan barınma merkezine yıkım için iş makineleriyle gitti. Çoğu hasta ve yaşlı olan hayvanlar zorla başka bir alana taşındı.

Boğaziçi Üniversitesi Hayvan Barınma Merkezi’nin (BUPaws) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, zorla yerlerinden edilen köpeklerin, dün gece ve bu sabah etkili olan yağmurda soğuktan titrediği ve çamur içinde kaldığı görüldü.

Paylaşımda ayrıca, “Alana BUPAWS alınmıyor, lütfen yeni/eski alana gidin, gitmeyi talep edin, gördüklerinizi söyleyin yazın, tarafsız objektif yorum istiyorlar madem biz alınmıyoruz açık çağrımız sizler gidin konuşun gözlemleyin” ifadeleri yer aldı.

‘DAHA GÜVENLİ ALANA TAŞINDILAR’ DENİLMİŞTİ

İletişim Başkanlığı tarafından, “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsündeki köpeklerin yeni yaşam alanına taşınmasının ardından iddiaya konu alanda da incelemeler yapılmış, köpeklere son derece kötü koşullarda bakıldığı, temel hijyen kurallarının ihlal edildiği ve kanuna aykırı olarak veteriner gözetimi olmaksızın köpeklere enjeksiyonla ilaç tedavisi yapıldığı ve serum verildiği tespit edilmiştir.

“Ayrıca bakıcı olduğu iddia edilen kişinin, hayvan bakımı ile ilgili herhangi bir eğitiminin olmadığı ve ülkemizde çalışma izni olmayan bir Moldova vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak eski yaşam alanındaki köpekler, görevliler nezaretinde yeni inşa edilen daha güvenli alana götürülmüştür” açıklaması yapılmıştı. (HABER MERKEZİ)


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version