Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bloomberg’den değerlendirme: Erdoğan’ın yenilgilerle dolu haftası

Bloomberg'den değerlendirme: Erdoğan'ın yenilgilerle dolu haftası

Serbest Görüş Dış Haberler

ABD’nin önde gelen finans yayınlarından Bloomberg, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yenilgilerle dolu bir hafta geçirdiğini belirtti. 

Selcan Hacaoğlu ve Fırat Kozok imzalı analizde Erdoğan’ın eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i yönetimine katılmaya ikna edemediğine dikkat çekildi. 

Analizde pazartesi günü Erdoğan-Şimşek görüşmesinden saatler önce de Yeniden Refah Partisi’nin kendine destek vermeyeceğini açıkladığı vurgulandı. Hacaoğlu ve Kozok, Erdoğan’ın eski Hizbullah üyelerinin kurduğu bir partinin ise desteğini aldığını yazdı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden İlter Turan haber için yaptığı değerlendirmede, “Cumhurbaşkanı kazanma şansının yüksek olduğunu düşünse bu marjinal çevrelerin desteğini almaya çalışmazdı” dedi. 

Bloomberg’e konuşan Turan, “Bir sonuca varmak için henüz erken, ama seçimler kurallara göre yapılırsa Cumhurbaşkanı ilk kez ciddi bir yenilgi tehlikesiyle karşı karşıya” değerlendirmesinde bulundu. 

Analizde, “Erdoğan’ın AKP’si Şimşek’in hükümete katılmayı reddetmesini önemsiz gibi göstermeye çalışsa da, bu sonuç eski bakanın Cumhurbaşkanı’nın ortodoks olmayan ekonomi politikalarından vazgeçilemeyeceğine inandığına işaret ediyor” denildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version