Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Birsen Atayün: Oğlum, yolculuk sırasında bana refakat ettiği için tutuklandı

Birsen Atayün: Oğlum, yolculuk sırasında bana refakat ettiği için tutuklandı


Hizmet Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında, 2008 yılında yaptığı Okyanus Operasyonu gerekçe gösterilerek tutuklanan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün’ün eşi Birsen Atayün, Alesta’ya konuştu. 2017 yılının Ağustos ayında kendisi de tutuklanan Birsen Atayün, oğluyla birlikte gözaltına alındığını hatırlattı.

Birsen Atayün’ün mahkeme kararından aktardığına göre oğlunun tutuklanma gerekçesi ise kendisine refakat etmiş olması. Birsen Atayün, “Büyük oğlumun tutuklanma gerekçesi iddianameye göre; okul yok, dershane yok, Bank Asya yok, gazete aboneliği yok… Ama ben Muğla’da tutuklandım. Konya’dan Muğla’ya kadar bana refakat ettiği için ‘terör örgütü üyeliği’ yönünde kanaat oluşmuş. Telefonunda vs. hiç bir şey bulamadılar. Beraat etti. Ben de 16 ay yattım ve 6 yıl 3 ay ceza aldım.” dedi.

Birsen Atayün’ün açıklamalarından bazı bölümler şöyle: 

Eşim 2008 yılında yaptığı Okyanus Operasyonu’ndan dolayı 2015’de tutuklandı. O operasyonu yaparken de Anadolu (Atayün) bey çok tehdit aldı. Bakanlardan, başsavcıdan, Konya ilinin en büyük askeri komutanından tehdit aldı. Sürüleceğini, öldürüleceğini… vs… Benim ve çocuklarımla bile tehdit ettiler. Ancak Anadolu bey vazgeçmedi çünkü orada yetimin hakkı vardı. 

Anadolu beyden sonra çocuklarımı ve beni de tutukladılar. Dışlandık. Önce küçük oğlum ve kızımı tutukladılar. Oğlum 15, kızım 18 yaşına yeni girmişti. Onların tutuklanma sebebi, ByLock’tu. Oğlum 11 yaşındayken ByLock kullanmış! 17 Ağustos 2017’de tutuklandılar. 

Çocuklardan 10 gün sonra da beni ve büyük oğlumu tutukladılar. Büyük oğlumun tutuklanma sebebi çok komik. Dershane yok, okul yok, gazete aboneliği yok, banka hesabı yok filan… Ama Konya’dan Muğla iline benimle geldiği bana refakat ettiği için terör örgütü üyesi olduğuna kanaat getirmişler. Oğlum beraat etti. Ben de 16 ay yattıktan sonra 6 yıl 3 ay ceza aldım. 

Beni en çok yoran çocuklarımın tutuklanması oldu. Yani küçük kızıma kelepçe takacaklarmış, evde takamamışlar benden çekindikleri için. Sonra arabada kelepçe takmışlar. Burada benim ne işim var diyordum… Çocuklarımın cezaevinde ne işi var diyordum. Çocuklarımın tutuklanmasını unutamıyorum. 

Durduğumuz yerden pişman değilim. Yine olsa yine aynı noktada dururum. En başa dönsek yine Anadolu beyin yanında olurum, yine onunla evlenirim. O çok iyi bir insan. İşini de layıkıyla yaptı. 

Çocuklarımın Türkiye’ye dönmesini istemiyorum. Ben dönersem bile onlar dönmesinler. Türkiye’de zor. Çocuklarım da benim gibi düşünüyor. Çocuklarım da benim dönmemi istemiyor. Babam da çıkarsa buraya gelecek diyorlar. Çocuklarımda çok ciddi bir kızgınlık var, öfke var. Hayallari, hedefleri vardı. Hiç birisi olamadı. 

 

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version