Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Birleşik Krallık yasadışı göçle mücadele için Fransa’ya 543 milyon Euro verecek

Birleşik Krallık yasadışı göçle mücadele için Fransa’ya 543 milyon Euro verecek


ENSAR NUR, TR724 STRAZBURG

Kral 3. Charles’in Fransa’ya yapacağı devlet ziyaretinden iki hafta önce Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yasadışı göç ve Ukrayna’daki savaş konularını görüşmek için bugün Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak’ı Elysée’de ağırladı.

İngiliz hükümeti Paris’te iki ülke arasında düzenlenen zirvenin sonunda yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık’ın Fransa’dan gelen yasadışı göçle mücadele için önümüzdeki 3 yıl içinde sağladığı finansmanı 2 katından fazla arttıracağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, önümüzdeki 3 yılda Birleşik Krallık’ın Fransa’ya toplamda 480 milyon Sterlin (543 milyon Euro) ödeyeceği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ortak basın toplantısında düzensiz göçle mücadelede “birlikte ilerlemek istiyoruz” derken 2022 yılında küçük botlarla 1.300’den fazla geçişi engellediklerini ve 55 organize suç şebekesini çökertip 500’den fazla tutuklama gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Macron ve Sunak Manş Denizi’nden geçişleri engellemek için alınan yeni önlemleri de paylaştılar. Yeni karara göre, Kuzey Fransa’da yeni bir ortak gözaltı merkezi, ilave polis ekiplerinin yer alacağı bir komuta merkezi kurulacak. Ayrıca, Fransız sahillerinde devriye gezecek 500 ilave memur görevlendirilecek ve daha fazla insansız hava aracı ve gözetleme teknolojisi kurulacak.

Avrupa’nın en büyük ve nükleer silahlara sahip iki ordusuna sahip Fransa ve Büyük Britanya liderleri arasında Ukrayna’daki savaş kontekstinde savunma alanında işbirliğinin artırılması gerektiği de konuşuldu.

İngiltere, AİHM ve BM’ye rağmen sığınmacılara kapıyı kapatıyor: Sunak hükûmeti’nden yeni yasa tasarısı

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version