Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Bilgin’den EYT’de ilk maaş ve asgari ücret açıklaması

Bakan Bilgin açıkladı: Emekli maaşı ve bayram ikramiyesine zam hazırlığı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT’lilerin ilk maaşını ne zaman alacağı ile birlikte asgari ücrete yapılması beklenen ara zamla ilgili açıklama yaptı.

Bilgin, Ülke TV’de yaptığı açıklamada “Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Bir hak kaybı yok” ifadelerini kullandı.

‘MAYIS AYI İÇİNDE TAMAMINI ÖDEYECEĞİZ’

Mayıs ayı içerisinde EYT’lerin tamamının maaşının ödeneceğini söyleyen Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

“Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Bir hak kaybı yok. İkincisi biz bu fazla mesaiyle çalışmayı hızlandırıyoruz. Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak. Şunun altını çizmem lazım, olağanüstü bir çalışma. Ortalama bizim her ay maaş bağlanan emekli sayımız 35 bin civarında. Şu anda bağlanan işlemi tamamlanmış sayı 250 binden. Bağlandığı gün alacaklar maaşlarını. Devletimiz bu konunun kaynağını ayırmıştır. EYT’lilerimiz, emekliliği hak edenler maaşları, ikramiyeleri yatacaktır. Biz mayıs ayı içerisinde tamamının maaşlarını ödeyeceğiz.”

‘HAYAT PAHALILIĞI DEVAM EDERSE’

Asgari ücrete zammın “hayat pahalılığı devam ederse” temmuz ayında yapılabileceğini belirten Bilgin, şunları söyledi:

“Asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz. Birincisi enflasyon. Alım gücünün azalması. Enflasyondaki iniş devam eder ama hayat pahalılığı sürerse bakarız ve asgari ücretliyi koruyacak düzenlemeyi Temmuz’da yaparız.”

ELİTAŞ ‘EYLÜL’E KALABİLİR’ DEMİŞTİ

Sosyal güvenlik uzmanları, ilk maaşı yıl sonuna hatta 2024 yılına kalanlar olabileceğine dikkat çekerken, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, 5-6 ay sonrasını işaret etmişti. Elitaş, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını öngö­ren yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyo­nu’ndaki görüşmeleri sırasında, EYT’lilerin martta emeklilik dilekçesi verseler de bazılarının aylıklarını önümüzdeki ağustos, eylül aylarında alabileceklerini söylemişti. (HABER MERKEZİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version