Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avustralya polisi uyuşturucu kaçakçılarını kandırdı: 2,4 ton kokaini ele geçirdi

Avustralya polisi uyuşturucu kaçakçılarını kandırdı: 2,4 ton kokaini ele geçirdi


Avustralya ve ABD polisi ortak operasyonla uluslararası bir uyuşturucu çetesine ait 2,4 tonluk kokaini ele geçirdi. Meksikalı bir uyuturucu karteline ait, son durağı Avustralya olan ele geçirilen kokainin piyasa değerinin 677 milyon dolar (yaklaşık 12,8 milyar Türk lirası) olduğu açıklandı.

YILLIK TÜKETİMİN YARISINA EŞDEĞER

Söz konusu 2,4 tonun Avustralya’daki yıllık kokain tüketiminin yarısına eşdeğer olduğu belirtilirken bunun şu ana kadar Avustralya polisinin yakaladığı en büyük miktarlı baskınlardan biri olduğu da açıklandı.

AYRINTILARI YENİ AÇIKLANDI

“Beech Operasyonu” adı verilen polis operasyonu geçen sene kasım ayında başladı ancak ayrıntıları cumartesi günü kamuoyuna açıklandı.Bbiri ABD vatandaşı toplamda 12 şüphelinin tutuklandığını açıklayan Batı Avustralya polisi ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’nin (DEA) kasım ayında Güney Amerika açıklarında 2,4 ton kokain yakalamasıyla başladığını kaydetti.

İstihbarata göre, uyuşturucu çetesinin kokainin ele geçirildiğinden haberdar olmayan çetenin Avustralya kolu, sevkiyatı 28 Aralık civarında almayı bekliyordu. Batı Avustralya polisi kargoyu aynı ambalajı kullanarak sahte kokainle değiştirdi ve Avustralya’nın Perth şehrinin 40 deniz mili batısına bıraktı. Kargo dron ve helikopterler tarafından gözetim altında tutuldu. Kaçakçılar kargoyu almak için tekne kullanarak hamleler yapınca yetkililer 30 Aralık’ta üç kişiyi 1,2 ton sahte kokainle birlikte yakaladı.

13 Ocak tarihine kadar operasyon kapsamında dokuz kişi daha gözaltına alındı. Gözaltılarda 2 milyon Avustralya doları da nakit olarak ele geçirildi. Batı Avustralya Emniyet Müdürü Col Blanch konuya ilişkin, “Operasyon uluslararası uyuşturucu kaçakçılarına bir mesaj gönderiyor: Ölümcül uyuşturucularınız burada hoş karşılanmıyor” açıklaması yaptı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version