Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara’da kiralar son iki haftada uçtu

Ankara'da kiralar son iki haftada uçtu


Maraş depreminin yıkımlara yol açtığı 11 ilden, civar illere ve büyükşehirlere iç göç devam ediyor. En fazla göç alan illerden Ankara’ya 6 Şubat’tan sonra yaklaşık 350 bin kişi geldi. Bu durum ise beraberinde emlak fiyatlarının hızla tırmanmasına neden oldu.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, kentteki kiralık sıkıntısının deprem sonrası katlandığını belirterek, “Bu kadar nüfus da Ankara’ya gelince ciddi anlamda kiralık tarafında sorunlar yaşıyoruz. Çok astronomik rakamlarla karşı karşıya gelebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Satılık tarafın kiralığa göre biraz daha yavaş gittiğini söyleyen Akçam “Rakamlarda iki haftadır çok ciddi bir artış var. Fiyatlar yüzde 65 oranında yukarıya çıktı” diye konuştu.

REKABET İHLALİ SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Öte yandan Rekabet Kurumu, Ankara’daki kiralık fiyatlarındaki hareketliliği takibi aldı. Kurum tarafından, Ankara’da faaliyet gösteren emlakçıların, gayrimenkul danışmanlarının ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla ön araştırma başlatıldı. (EKONOMİ SERVİSİ)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version