Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara’da ‘Akşener’ trafiği: İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu ile görüştü

Ankara'da 'Akşener' trafiği: İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu ile görüştü


Seda Taşkın


ANKARA – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün Millet İttifakı’ndan ayrılma sinyali verdiği ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak işaret etmesinin ardından bugün Ankara hareketli.

Dün akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mesajları paylaşan CHP’li belediye başkanları, bugün Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Sabah saat 10.30 sularında gerçekleşen görüşmeye aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da olduğu sekiz belediye başkanı katıldı. Görüşme tamamlandı ancak her hangi bir açıklama yapılmadı.

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu bugün bir kez daha toplanacak. Saat 13.00’te başlayacak MYK’da, Akşener’in açıklamalarının ardından durum değerlendirmesi yapılacak.

BEŞLİ MASA TOPLANIYOR

Akşener’in açıklamaları sonrasında Millet İttifakı’nın oluşturan CHP, Gelecek Partisi, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti Liderleri de ilk kez bir araya gelecek. Toplantı saat 17.00’de Saadet Partisi’nde yapılacak.

Bunun öncesinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu saat 11.00’de parti başkanlık kurulunu toplayacak, saat 14.00’da ise parti yönetim kurulu bir araya gelecek.

Akşener’in dünkü açıklamaları sonrasında DEVA; Gelecek ve Demokrat Parti, Millet İttifakı içerisinde kalacaklarını deklere eden açıklamalar yapmıştı.

Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bugün il başkanlarını topladı. Yarın da Saadet partisi Genel İdare Kurulu toplanacak.

HDP MYK TOPLANIYOR

Akşener’in açıklamaları Millet İttifakı bileşenleri dışında da hareketliliğe yol açtı. Son gelişmeleri değerlendirmek üzere HDP MYK da bugün saat 14.00’te bir toplanacak.

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version