Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amedspor yöneticisi Kılavuz: Bunun üç beş gencin fanatik yaklaşımı olmadığı belli; çok hazırlıklı, bilinçli bir provokasyon

Amedspor yöneticisi Kılavuz: Bunun üç beş gencin fanatik yaklaşımı olmadığı belli; çok hazırlıklı, bilinçli bir provokasyon


Artı Gerçek – Bursaspor ile maçı öncesi, Amedspor oyuncularına saha kenarından ve tribünlerden saldırı gerçekleştirildi. Ayrıca bir grup saldırgan taraftar, tribünlerden beyaz Toros ve JİTEM üyelerinin fotoğraflarını açtı.

Amedspor Mütevelli Heyeti’nden Metin Kılavuz yaşananlara ilişkin BBC Türkçe’den Hatice Kamer’e konuştu.

Kılavuz, “Otelin önündeki provokasyonda polis araçları da belli oluyor ama herhangi bir müdahale ya da sakinleştirme yaklaşımı görülmüyor” dedi.

Bursaspor tribünlerinden açılan ‘beyaz toros’ ve ‘JİTEM üyelerinin’ fotoğraflarının açılmasının çok hazırlıklı ve bilinçli olduğunu belirten Kılavuz, “Maç devam ederken bile devam eden provokasyonun, üç beş gencin fanatik yaklaşımı olmadığı belli. Çok hazırlıklı, bilinçli bir provokasyon. Bu bölgede yaşanan faili meçhul cinayetlerde adı geçen kirli bir adam olan Yeşil’in posteri açılıyor, bir hazırlık yapılmış yani” ifadelerini kullandı.

Kulübün Amedspor adını aldıktan sonra 2015’den itibaren takımın her türlü baskıcı uygulamaya maruz kaldığını söyleyen Kılavuz, Amedpsor’un deplasmandaki seyirci yasağında Türkiye’nin rekora koştuğunu savundu. Kılavuz’un açıklaması şöyle:

’Sporda rekabet eşitliği önemli ama uygulana yasağın sayısını biz bile tutamıyoruz artık. Amedspor hiçbir zaman sadece 11 kişiye karşı maç yapmadı. Hakemden gözlemci raporuna herkes ona karşı.

Düşünün bir şehre gidiyorsunuz, sizi mehter marşıyla karşılıyorlar. Günlerce tribün hazırlığı yapılıyor, Konya örneği var, Sivas örneği var.

Bu yanlış politikaları reddediyoruz. Çünkü Amedspor sadece Amedlilerin takımı değil, bir bütün olarak büyük bir coğrafyayı da temsil ediyor. Amedspor Hewlerlinin de, Qamişlo’nun da, İzmirlinin de, Yozgatlının da takımıdır. Kendini öteki hisseden tüm grupların takımıdır.”

Kılavuz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasını da samimi görmediğini şu ifadelerle dile getirdi:

“Bir iki kamu görevlisinin görevden alınması da artan tepkileri sakinleştirmeye yönelik.

90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerde kullanılan aracın simgesi olan beyaz Toroslar, Jitem’in tetikçisi Yeşil’in, Cem Ersever’in görüntüleri tribünlere asılıyor. Amedspor’la bunun bağını nasıl kuruyorlar biliyoruz: İnkarcı ve ırkçı damarı kabartma, kullanılma amacıyla yapılıyor.

Yıllardır bunu kullanıyorlar, futbol siyaset dışında kalmalı diyenlerin bugün siyaseti futbola nasıl soktuğunu kullandıklarını hepimiz gördük.”

AMEDSPOR OYUNCULARINDAN AÇIKLAMALAR

Amedspor Spor Kulübü sosyal medya hesabından futbolcuların açıklamalarını yayımladı. Resmi instagram hesabından yapılan paylaşımlarda kaleci Cantuğ Temel ve Muhammet Raşit Yöndem’in açıklamalarına yer verildi.

Yöndem açıklamasında, “Bana terörist diye bağıranlara hakkımı helal etmiyorum. Bursalı anne, bursaya devlet kurumunda 15 sene hizmet eden babanın bu vatanın çocuğuyum. Sahaya madde atıp hepsi bu vatanın evladı olan ekmek parası kazanıp ailesine bakan futbolculara terörist diyip yaraladınız vatanı kurtardınızé ifadelerini kullandı.

Amedspor kalecisi Cantuğ Temel ise, “Futbolla alakası olmayan bir ortamda cesur bir mücadele verdik. Camiamızı tebrik ediyorum. Şampiyonluk yolundayız bu yolda böyle küçük taşlara takılabiliriz. Mermi de atılsa, bıçak da atılsa, stad da yıkılsa biz futbol oynamaya devam edicez. Ülkemizin zor günler geçirdiği bu zamanda insanları sevindirmeye, güzel futbol izletmeye çalışıcaz. O kadar cisim atıldı ama beni en çok yaralayan üzerinde bayrağımızın bulunduğu Türkiye haritalı cisim oldu. Milliyetçilik yapıcam derken ülkesinin değerlerinin yerlere fırlatılması bir polis çocuğu olarak beni çok yaraladı. Amedspor’lu olan olmayan iyi dileklerede bulunan herkese teşekkür ederim. Bu gün 2. Göztepe-Altay olayı yaşanabilirdi. Oynadığımız maçın durdurulması için sanırım bizim de ağır yaralar almamız gerekiyordu. Herkesden ricam artık kimse futbol yüzünden ölmesin, yaralanmasın” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version