Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Altılı Masa’yı ‘millet’ yeniden kurdu!

‘Altılı Masa’yı ‘millet’ yeniden kurdu!


İLKER DOĞAN | HABER YORUM 

Milletin istediği oldu ve Altılı Masa’da kriz aşıldı. İyi Parti lideri Meral Akşener, baş döndüren bir görüşme trafiği sonrasında ‘Altılı Masa’daki yerini aldı. Yeni formüle göre Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, seçilecek 13. cumhurbaşkanının ‘icracı yardımcısı’ olarak görev alacak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada sözlerine, “İki değerli arkadaşlarım sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Mansur Yavaş’la birlikte bir yola çıktık.” diyerek başlaması dikkat çekiciydi.

2 Mart’ta yapılan ‘Altılı Masa’ toplantısı ve sonraki 3 günde yaşananlar Türkiye siyaset tarihinindeki yerini aldı. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek amacıyla 2 Mart’ta yaptığı toplantının ardından Ankara’da baş döndürücü bir dört gün yaşandı.

Meral Akşener, 2 Mart’taki toplantıda ’emri vaki’ yapıldığı gerekçesiyle ‘Altılı Masa’dan kalktı. Bir gün sonra kemaraların karşısına geçti ve bugüne kadar 11 kez bir araya geldiği Altılı Masa’daki liderleri ağır ithamlarla eleştirdi. “Şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edilmiştir. Geldiğimiz son noktada 6’lı masa millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tek bir adayın tastiki için çalışan bir noter masasına dönüşmüştür. Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız.” dedi.

Bununla da yetinmedi Akşener ve CHP’li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu ‘ayaklanmaya’ çağırdı. Çağrısı karşılık bulmadı; aksine iki isim de Kılıçdaroğlu’nun yanında yer aldıklarını duyurdu.

O OTURMASIN, BU OTURMASIN DİYEREK SOFRAYI BÜYÜTEMEYİZ

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘sofrayı büyüteceğiz’ mesajı verdi: “Bu sofraya ‘o oturmasın bu oturmasın’ diyerek sofrayı toparlayamayız. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye’yi değiştiremeyiz.”

Bir gün sonra Millet İttifakı durum değerlendirmesi için 5’li bir toplantı yaptı. Çalışmalara devam kararı verilen toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Bir önceki toplantımızda karara vardığımız gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz.” denildi. Adayın açıklanacağı belirtildi.

Bu arada, krizi çözmek için Ankara’da çok hızlı bir trafik yaşandı. CHP’nin kurmayları İyi Parti’nin yetkilileriyle temasa geçti. Meral Akşener’in isimlerini gündeme getirdiği iki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da devreye girdi. İki isim önce Kemal Kılıçdaroğlu ardından da Meral Akşener’le bir araya geldi.

AKŞENER, UÇURUMUN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ

Bu arada partinin kurmayları Akşener’in isimlerini gündeme getirdiği İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması formülü üzerinde çalışmaya başladı. Teklif İyi Parti’den geldi. CHP teklifi kabul etti. İttifakta yer alan diğer 4 parti de teklifi kabul etti. Edinilen bilgilere göre krizin aşılmasında Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun çabaları etkili oldu.

Kötü yönetilen süreç ciddi bir yol kazasıyla yara aldı. Ardından yapılan yoğun görüşmeler sonrası Akşener ikna edildi, masa yeniden kuruldu. Ancak burada söylemeden geçmeyelim; Altılı Masa’nın yeniden kurulmasında parti kurmaylarının çabasından daha çok milletin talebi etkili oldu.

Meral Akşener, masayı ağır ithamlarla terk ederek çok ciddi bir siyasi hata yaptı. Kriz sonrası yapılan açıklamalara göre İyi Parti’nin bir ‘B’ planı bile yoktu. ‘Her konuda uzman’ olan bir ceza hukukçusuna bir televizyon programının reklam arasında, “Adaylık konusunda ciddiyseniz görüşelim.” demenin bir açıklaması olabilir mi?

Parti kurmayları da ‘B’ planları olmadığını açık açık söyledi.

ERDOĞAN İKTİDARI BIRAKIR MI?

‘Altılı Masa’, son hamlesiyle uçurumun kenarından dönmüş görünüyor. Muhtemel seçime iki aydan fazla var. Zaman ne getirir, bilinmez. Millet İttiifakı için bundan sonra tek hedef seçimi kazanmak olmalı.

“Erdoğan kaybetse de iktidarı bırakmaz. İstanbul’u bile ilk seçimde bırakmayan adam, Saray’ı terk eder mi?” diyorlar.

Siz kazanın, o bir sivil (hatta askeri) darbe daha yapsın!

Yeter ki siz kazanın; zira Millet İttifakı seçimi kazanamadıktan sonra bunun bir anlamı kalmıyor!

Sizin tahmin ettiklerinizi muhalefet partisinin kurmayları da biliyordur ve böyle bir ‘oldu bitti/darbe’ karşısında ‘B’ ve hatta ‘C’ planları da vardır; değil mi?

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version