Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Allah siyasetinizin belasını versin 

Allah siyasetinizin belasını versin 


YORUM | ALPER ENDER FIRAT

En baştan lafı hiç evirip çevirmeden söyleyeyim Allah sizin siyasetinizin belasını versin, Allah iktidar ve muhalefet hepinizin tez zamanda hakkından gelsin. Çünkü size söylenecek söz kalmadı, sizin toplumla, ülkeyle, insanlarla, insan hayatıyla hatta insanlıkla hiçbir alakanızın olmadığı bir kere daha ispatlandı. Hepiniz bu harami ve zalim düzenin birer aparatından başka bir şey değilsiniz. 

Enkaz altında can vermiş ve kimsenin umrunda olmamış insan bedenlerinin, molozlarla beraber kepçelerle kamyonlara doldurulduğu gün bütün Türkiye, Akşener’in triplerini, kaprislerini konuşuyordu. 

Binanızın sağlam olup olmadığını kontrol etmesi gereken belediye yetkilileri bunu yapmadığı için çürük binalarda oturduğunuzu fark etmediniz. Nasıl bir yapı olduğunu bilemediğiniz çürük binaların depremde çökmesiyle enkazın altında kalmış ve o buz gibi havada kurtarılmayı beklemişsiniz; ülkenin siyasi otoritesi bu işi yapabilecek kurumları, günlerce bilerek harekete geçirmemiş, sizin enkaz altında can çekişmeniz çok da umurlarında olmadığı için, kurtarılmanızın derdine düşmemişler. İnsan gibi kurtarılamadığınız enkazdan insan gibi çıkarılıp, insan gibi gömülmeyi ummuşsunuz onu bile yapmamış, cesetlerinizi kepçelerle parçalayıp, çöpe atmışlar. 

Sizi o molozların içine gömenlerin umurunda olmadığınız gibi, haklarınızı korumasını beklediklerinizin de hiç umurunda olmamışsınız. Muhalefet o kadar yok ki insan onurunun asgarisini, yani cesedinizin bir mezara gömülmemesini bile sorun etmiyor, ağızlarına almıyorlar. Oysa on gramlık onur taşıyan ülkede muhalefet, sadece bu yüzden dünyayı ayağa kaldırır ama haberdar olmaya dahi tenezzül etmiyorlar. 

Muhalefet diye ortalıkta gezinenler, iktidar depremdeki kepazelikler nedeniyle itibar kaybetmesin diye acilen bir ‘geyik muhabbeti’ başlatıyor. Böylece enkazın yıkıntıları arasında kalmış iktidarı oradan çekip çıkarıyorlar.  

İktidarı muhalefeti ayırt etmeden söylüyorum böylesine ağır ve travmatik bir felaketi birkaç ziyaret, birkaç deprem bölgesi fotoğrafı, bol hamasetli ‘geçmiş olsun Türkiye’ mesajlarıyla geçiştirip, ülkeyi sadece oyalayan ahmak gündemlerine döndüler. İnsanlar da yıkılmış, yok olmuş şehirlerde, yok olmuş umutlarıyla evsiz, yurtsuz, annesiz, babasız, oğulsuz, evlatsız bir hayatla baş etmek zorunda bırakıldı. 

Milyonlarca insan şehirlerinin geleceğini, ne olacağını bilmiyor, birkaç ay birkaç yıl sonra kendilerini neyin beklediklerini tahmin edemiyor, ölülerine ağıt yakamadan, acısını yaşayamadan günlük sıkıntılarla baş etmeye çalışıyor. Ama ülkeyi yönetme konusunda tek yetkili olan Türkiye siyasetinin ilgilendiği ve dert ettiği ana mesele bunlar değil. 

İşte tam da bu yüzden ağız dolusu, yürek dolusu cümlelerle diyorum ki Allah siyasetinizin belasını versin. İnsan hayatı sizi bu kadar ilgilendirmiyorsa canınız cehenneme. On yıldır bu insanları kandırdığınız için, ülkedeki toplumsal muhalefeti oyalayıp en zor zamanda iktidarın yardımına koştuğunuz ve zulmüne devam etmesini sağladığınız için de ayrıca Allah belanızı versin. 

Çünkü artık söz bitti, cümle bitti, ifade bitti, sizin bu şeytani oyunlarınız bitmedi. Bu zulüm düzeni iktidar ve muhalefetin el birliğiyle kurduğu ve yine iktidar ve muhalefetin Ali Cengiz oyunlarıyla devam ettirdiği bir rejim. 

AKP tek başına iktidarda iken MHP-CHP ve diğer bütün partiler muhalefet rolündeydi. AKP’nin iktidarı zora girince MHP hemen yanına geçti ve önceki söylediklerinin tam 180 derece tersi cümleler kurmaya başladı. MHP’nin desteği iktidara yetmez olunca bu kez İyi Parti’yi yanına verdiler. Oysa biz o dönemlerde MHP’yi, sonra İyi Parti’yi muhalefet saflarında sanıyorduk. Recep T. Erdoğan daha da zora girse sanıyorum bu kez de CHP’nin desteğini sunacaklar ona. 

Gelecek sezon da onu seyredecem gibiyiz umarım yanılırım…

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version