Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akşener’in ‘Noter masası’ benzetmesine Türkiye Noterler Birliği’nden tepki: Rahatsızız

Akşener'in 'Noter masası' benzetmesine Türkiye Noterler Birliği'nden tepki: Rahatsızız


Artı Gerçek – Türkiye Noterler Birliği, İyi Parti lideri Meral Akşener’in, Altılı Masa’dan ayrıldıklarını açıklarken masa hakkında, “Alternatiflerin kara listeye alındığı bir noter masasına dönüşmüştür. Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız.” ifadelerini kullanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Noterlerin ve noterlik mesleğinin itibarının zedelenmesinden rahatsızız.” denildi.

Birlik’ten yapılan açıklamada, “Noterlerin ve noterlik mesleğinin itibarını zedeleyen, basına yansıyan söz konusu haberlerden kurumsal olarak duyduğumuz rahatsızlığı kamuoyuna saygıyla duyururuz Noterlik kamu hizmetidir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın ilgili kısmı şöyle:

‘NOTER ÖNÜNE GELEN HER İŞLEMİ ONAYLAMAZ’

“Sadece “tasdik mercii” ne indirgenerek kamuoyuna lanse edilen noterler hakkında yapılan açıklamalar, noterlerin faaliyetlerini yürütürken önüne her gelen işlemi onaylayan değil, kamu düzeni ve mevzuata uygunluk denetimi yapmak suretiyle işlemlere hukuki güvence sağlama görevi ile de örtüşmemektedir.

Noterlik mesleği ve Türkiye Noterler Birliği, daima siyaset dışı kalan bir kurum olup, bundan sonra da bu doğrultuda faaliyetlerini yürütecektir.

Noterlerin ve noterlik mesleğinin itibarını zedeleyen, basına yansıyan söz konusu haberlerden kurumsal olarak duyduğumuz rahatsızlığı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

‘NOTER MASASINA DÖNÜŞTÜ’ DEMİŞTİ

Akşener, 12. Altılı Masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Üzülerek söylüyorum ki altılı masa, millet iradesinin kararlarını yansıtma vasfını kaybetmiştir. Bu masa ortak akıl platformu olmaktan çıkmış. Alternatiflerin kara listeye alındığı bir noter masasına dönüşmüştür.

Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız. 85 milyonun geleceğini tehlikeye atmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre hiç etmeyeceğiz. Milletimizin kazanma ümidini yok etmeyeceğiz.”

(HABER MERKEZİ)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version