Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akşener’in masadan kalkmasında ‘ülkücü abiler’ mi etkili oldu?

Akşener'in masadan kalkmasında 'ülkücü abiler' mi etkili oldu?


– İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyip ağır ithamlarda bulunarak Altılı Masa’dan kalkması, siyaset gündeminin en üst sıralarında. Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’taki yazısında Akşener’in Altılı Masa’dan neden kalktığına dair iddiaları ele aldı.

Yazıda, CHP ve İYİ Parti’nin arasındaki sorunların bir süredir arka plana atıldığı ve Akşener’in Masa’yı dağıttığı 3 Mart tarihinde bu sorunların patlak verdiği vurgulandı. Yetkin, İYİ Parti içindeki ‘ülkücü abilerin’, Akşener üzerinde baskı kurmuş olabileceği tezini de dile getirdi.

İYİ PARTİ İÇİNDEKİ ÜLKÜCÜ ‘ABİ’LER

Akşener’in Masa’dan neden kalktığına dair iddiaları ‘Ülkücü abiler kumpası’, ‘derin devlet refleksi’ ve ‘deprem etkisi’ olarak üç maddede sıralayan Yetkin, yazısında ‘ülkücü abiler’le ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Ancak iç gerilim 2023 Ocak ayında Ankara İl Başkanlığı seçiminde su yüzüne çıktı. Koray Aydın ve Genel Sekreter Uğur Poyraz’ın desteklediği adaylar nedeniyle parti kurullarında sert tartışmalar yaşandı.

‘ÜLKÜCÜ KANAT MERKEZ SAĞCI VE AKADEMİK EKİBE TEPKİLİYDİ’

Bu tartışmaların biri ardından -zaten sert bir diyet uygulayan- Akşener bir kalp sıkışması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Sonunda Akşener’in ağırlığını koymasıyla merkez-sağ kanattan, İsmail Hakkı Köylüoğlu’nun oğlu Faruk Köylüoğlu Ankara İl Başkanı oldu ama sorunlar devam etti. Ülkücü kanadın merkez-sağ ve piyasacı-teknokrat-akademik ekibe tepkisi büyüyordu.

İç gerilim ülkücü abilerin belki de en kıdemlisi olan, MHP’nin önceki genel sekreterlerinden Cihan Paçacı’nın Kurumsal İlişkiler başkanlığından “Akşener’i koruyup kollama” gerekçeli istifasıyla arttı. O gün, 26 Ocak Altılı Masa toplanıyordu ve Paçacı Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya “Sokakta Kılıçdaroğlu’na itiraz var” demeci vermişti. Oysa CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu daha 2022 Eylül’ünde Hürriyet’ten Hande Fırat’a “Kılıçdaroğlu olmazsa masa dağılır” demişti ve hala işinin başındaydı; Akşener de partisi de rahatsızdı.“

YAZININ TAMAMI

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version