Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akşener’in masadan kalkması dünya gündeminde


HABER MERKEZİ– İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, ortak adayda uzlaşmamaları üzerine Altılı Masa’dan ayrıldığını açıklaması dünya gündeminde de yer buldu.

Dünya basını, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak aday olarak belirlenmesine karşı Altılı Masa’dan ayrıldıklarına yönelik açıklamalarına yer verdi. 

Reuters haber ajansı, Akşener’in “Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız” diyerek, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday olmaya davet ettiği açıklamalarını haberleştirdi.

Reuters’ın haberinde Akşener’in “hamlesinin” AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı muhalefetin elini zayıflattığı görüşüne yer verildi.

Katar merkezli Al Jazeera haber sitesi de Akşener’in açıklamaları sonrası servis ettiği haberde “Akşener’in pozisyonu, Erdoğan’ı yenmeyi zorlaştırdı” ifadelerine yer verdi.

Al Jazeera’nın haberinde, “Türkiye muhalefeti, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara da dahil olmak üzere büyük belediyelerin kontrolünü Erdoğan’ın AKP’sinden alma başarısından bu yana daha yakın işbirliği yaptı.Ancak muhalefet ittifakı içindeki anlaşmazlık, Erdoğan’ın popülaritesinde kamuoyu yoklamalarının gösterdiği erozyondan yararlanma kabiliyetine ilişkin şüpheleri artırdı” denildi.

AL MONİTOR: İTTİFAK ÇATLADI

Al-Monitor haber sitesi de açıklamayı, “Türkiye’nin muhalefet ittifakı çatladı, Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı rakip üzerine anlaşmaya varamadı” başlıklı haberiyle duyurdu. Akşener’in bugün yaptığı açıklamada ‘muhalefetin adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermediğini’ belirten haber sitesi, “Akşener, aynı zamanda muhalefet bloğundan ayrılabileceğinin sinyalini verdi” yorumuna yar verdi. Al-Monitor ayrıca, “İYİ Parti’nin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun aday gösterilmesi için bastırdığını” da yazdı.

NEWSIT: AKŞENER TAKIMDAN AYRILDI

Yunanistan’ın Etnos Gazetesi açıklamayı manşetten vererek, Akşener’in ittifaktan çekildiğini ve 6’lı masadan ayrıldığını yazdı. Yunanistan’ın haber sitelerinden NewsIT de Akşener’in çıkışını manşetten verdi. Söz konusu haber sitesi yaşananlar hakkında “Meral Akşener takımdan ayrıldı” başlığını kullandı.

MEE: ALTILI MASA HALKI TEMSİL ETMİYOR

Middle East Eye (MEE) haber sitesi de konuyla ilgili haberini “Muhalefet ittifakı, cumhurbaşkanı adayı sebebiyle bölündü” başlığıyla verdi. Akşener’in “Altılı Masa halkın iradesini temsil etmiyor” sözlerine vurgu yapan MEE, Akşener’in adaylık için Yavaş ve İmamoğlu’na işaret ettiğini yazdı.

AFT: MUHALEFET ÇATIRDADI

Fransız haber ajansı AFP, “Son dakika” koduyla geçtiği haberinde Akşener’in açıklamalarına yer verdi. AFP haberine “Seçim öncesi muhalefet çatırdadı” başlığını attı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version