Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akşener partisinin belediye başkanlarıyla görüştü

Akşener partisinin belediye başkanlarıyla görüştü


Dün Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak işaret ederek Millet İttifakı’ndan ayrılma sinyali verem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin belediye başkanları ile bir araya geldi.

Parti genel merkezi ek binasında düzenlenen toplantıya gelişinde Akşener’i, bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik olumsuz açıklamaları ve mezhep imasının ardından Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden ve dünkü gelişmelerin ardından görevine döndüğü belirtilen Cihan Paçacı karşıladı.

AKŞENER SORULARI YANITSIZ BIIRAKTI

Binaya girmeden önce basın mensuplarının son dönemdeki gelişmeleri ile ilgili sorularını Akşener “Sağ olun, teşekkür ederim” diyerek yanıtsız bıraktı.

İSTİFA EDEN PAÇACI GÖREVİNE GERİ DÖNDÜ

Paçacı, İYİ Parti’nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantı öncesinde Habertürk gazetesinden Nagehan Alçı ile yaptığı söyleşide “Kılıçdaroğlu diretirse kendi adayımızı çıkarabiliriz” mesajı vermişti. Cihan Paçacı, “Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, ‘dürüst değil mi?’ diye soruyoruz, ‘dürüst’ diyorlar. ‘Devlet tecrübesi yok mu?’ diyoruz ‘var’ diyorlar. ‘E o zaman?’ ‘Ama olmaz…’ Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var” demişti.

Paçacı, “Kemal Bey son derece kararlı, partisi de yekvücut şekilde arkasında sapasağlam duruyor. Siz Kılıçdaroğlu ile ilgili sahada olumsuz bir tablo var dediniz. Ne olacak o halde? Sayın Akşener ve İYİ Parti Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak?” sorusunu şöyle yanıtlamıştı:

“Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir.”

“Sizce hangisi daha olası?” sorusuna da “İkincisi gibi görünüyor” yanıtını vermişti. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version