Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adıyaman’da TOKİ ihalesi yine yandaşa gitti! Buğday tarlasına 614 konut inşa edilecek

Adıyaman’da TOKİ ihalesi yine yandaşa gitti! Buğday tarlasına 614 konut inşa edilecek


Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Adıyaman’da, TOKİ tarafından yapılması planlanan 614 konutun inşa edileceği alanın tarım arazisi olduğu ortaya çıktı. TOKİ’nin ihalesi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın komşusu ve TOKİ eski başkan yardımcısının damadına ait firmaya verilirken konut alanı için seçilen bölge ise tarım arazisi olması tepkilere neden oldu.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre, TOKİ tarafından ihalesi yapıldıktan hemen sonra Örenli Mahallesi’nde halen buğday ekili olan tarım arazilerinde kazı çalışmaları başlatılırken, AKP’li Adıyaman Belediyesi, sanal medya hesaplarından konutların yapılacağı alan ile ilgili paylaşım yaptı. Belediyenin yaptığı paylaşımda, kazı yapılan arazinin tarım arazisi olduğu görülürken, sosyal medya kullanıcılarının yoğun tepkisi üzerine belediye paylaşımı hesabından kaldırdı.

TARIM ARAZİSİNE MİLYARLIK İHALE

TOKİ tarafından yapılacak olan konutlara dair ihalenin verildiği firma da dikkat çekti. Ören Mahallesi’nde “1’inci Etap 614 inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi” adı altında “Pazarlık usulü” ve 21B maddesi kapsamında gerçekleştirilen ihalede, yaklaşık maliyet 1 milyar 32 milyon 624 bin 768 TL olarak belirlendi. Yapılan ihale 999 milyon 2 bin 53 TL karşılığında AHES İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ne verildi.

ERDOĞAN’IN KOMŞUSU, TOKİ’NİN DAMADI

İhalenin verildiği firma daha önce birçok Şehir Hastanesi ihalesinde kamuoyunun karşısına çıkan firmalardan olan AHES İnşaat, Mücahid Hamza Ekşi ve Ebubekir Ekşi kardeşlere ait. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi Rizeli olan Ekşi ailesinin firmalarının merkezi, Erdoğan’ın ailesine ait villanın da bulunduğu Üsküdar Kısıklı’da yer alıyor. Firma sahiplerinden Mücahid Hamza Ekşi, aynı zamanda TOKİ’nin eski başkan yardımcılarından ve halen AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı olan Mehmet Özçelik’in damadı olarak tanınıyor.

297 İHALE YANDAŞA VERİLMİŞTİ 

Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Çobanlı Mahallesi’nde yapılması planlanan 297 konut, 4 dükkanlı ticaret merkezi de yine 21B maddesi kapsamında “Pazarlık Usulü” ile 469 milyon TL bedelle Elazığ merkezli Halil Koç ve MFK Mühendislik İş Ortaklığı’na verilmişti. Halil Koç ve MFK Mühendislik firmasının sahibi Fevzi Koç’un AKP Elazığ Milletvekili ve Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar ile AKP’li isimlerle yakın oldukları ortaya çıkmıştı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version