Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aday açıklaması sonrası ittifaktan ilk mesajlar

Aday açıklaması sonrası ittifaktan ilk mesajlar


Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun ilan edilmesinin ardından, seçimin kazanılması durumunda cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı duyurulan ittifak liderlerinden ilk mesajlar geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı adayımız Sayın @kilicdarogluk’dur. Açık havada saatlerce toplantımızın bitmesini bekleyen vatandaşlarımızın dediği gibi “Birleşe birleşe kazanacağız.” Türkiye için şimdi kenetlenme vakti. Seçim gecesi tarihi başarıya imzamızı atacağız.”

Adayın belirlendiği toplantıya ev sahipliği yapan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, “Ortak Cumhurbaşkanı adayımız Sn. @kilicdarogluk’dur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun” mesajını paylaştı.

GELECEK Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Millet İttifakı olarak Cumhurbaşkanı adayımız Sn. @kilicdarogluk’dur. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Hep birlikte kazanacağız, bu zaferin kaybedeni olmayacak” açıklamasını yaptı.

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ise uzun bir açıklama yayınladı. Uysal şu ifadeleri kullandı:

‘ADAYIMIZ BİR KİŞİ DEĞİL MİLLET’

“Bizim gayretimiz, ülkenin gençleri doğdukları topraklarda doyabilsin, hayal kurabilsin, çocuklarımız borçsuz doğabilsin, milletimiz korkusuz yaşayabilsin, herkes konuşabilsin, bu topraklar yeniden bereketlensin, esnafı çiftçisi üretebilsin…

Bizim derdimiz, kendi kaderlerini milletin kaderi ile aynileştirenlere karşı, bir kez daha milletimiz kendi kaderine hakim olabilsin…

Ve dolayısıyla adayımız, demokrasi, adayımız cumhuriyet, adayımız adalet, adayımız hürriyet. Bizim adayımız bir kişi değil millet.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun @kilicdarogluk adaylığı Vatanımıza, Milletimize hayırlı uğurlu olsun.” (HABER MERKEZİ)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version