Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Bakanı Bozdağ: Soruşturmaların konusu sadece müteahhitler değil

Adalet Bakanı Bozdağ: Soruşturmaların konusu sadece müteahhitler değil


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremli sonrası yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmalara konu olanların sadece müteahhitler olmadığını söyledi.

İncelemelerde bulunmak için geldiği Şanlıurfa’da konuşan Bozdağ, depremlerin ardından yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda müteahhitlerin ön plana çıktığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Deprem felaketi nedeniyle ceza soruşturmasına konu olanlar sadece müteahhitler değildir ama kamuoyunda sadece müteahhitler üzerinden yürüyen, yürütülen bir soruşturma varmış gibi değerlendirme yapılıyor. Bu yanlıştır. İşin doğrusu şudur; bir inşaatın tamamlanmasında, binanın temelinden bitimine kadar geçen süreç içerisinde katkısı olan herkes bu soruşturmaya dahil. Ruhsat izni veren, kullanma izni veren, denetim yapan, fenni mesul, demirci, ustası, elektrikçi, kim varsa; kolon değiştirdi, imara aykırı birtakım tadilat yaptı, bunlar da dahil olmak üzere yapı sahipleri, bunların hepsi soruşturulacak.”

FAHİŞ KİRA ARTIŞLARIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI

Kira artışlarıyla ilgili sorunun Şanlıurfa’da da bulunduğunu belirten Bozdağ, sadece afet bölgelerinde değil, depremzedelerin gittikleri şehirlerde de kira bedellerinde bir yükselmenin yaşandığını ifade etti. Bozdağ, fahiş kira artışlarına işaret ederek, “Vatandaşlarımızın şikayeti halinde pek çok Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatmış, onlarla ilgili adli süreçleri işletmektedir. Hukuk içinde bunlarla ilgili yapılması gereken her ne varsa Cumhuriyet başsavcılıklarımızın yaptığını, bundan sonra da yapacağını ifade etmek isterim.” diye konuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version