Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de ‘Manson Ailesi’ üyesi Linda Kasabian öldü

ABD'de 'Manson Ailesi' üyesi Linda Kasabian öldü


– ABD’nin ünlü seri katillerinden Charles Manson’ın tarikatına bağlı Linda Kasabian 73 yaşında öldü. New York Times gazetesi yerel basından aktardığı haberinde Kasabian’ın ölüm nedeninin açıklanmadığını duyurdu.

1970’li yıllarda Manson davasının kilit tanıklarından olan Kasabian o dönem 20’li yaşlarındaydı. Kasabian, Manson ailesinin diğer üyeleri yönetmen Roman Polanski’nin eşi Sharon Tate dahil dört kişiyi 1969 yılında Los Angeles’ta bıçaklayarak öldürdüğü sırada dışarıda beklemişti. Ertesi gece Manson ve grup üyeleri Leno ve Rosemary LaBianca çiftini evinde katletmişti.

Savcılar cinayetlerde yer almayan Kasabian’a Manson ve grubunun diğer dört üyesi hakkında tanıklık yapması şartıyla dokunulmazlık vermiş, 1970’deki dava sonucunda Manson dahil beş kişi hapis cezası almıştı.

1969 yazında Manson, savcıların bir ırk savaşını kışkırtma planının parçası olduğunu söylediği şekilde, çoğu genç kadın olan takipçilerini yedi kişiyi öldürmeye yönlendirdi. Manson, 1969’da Manson Ailesi cinayetleri ve bir tanıdığı Gary Hinman’ı öldürmekten ölüm cezasına çarptırıldı. 1976’da Kaliforniya Yüksek Mahkemesi ölüm cezasını anayasaya aykırı ilan ettiğinde infazdan kurtuldu. Manson 2017’de cezaevinde öldü. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version