Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

90’ların katilleri, JİTEM artıklarının ruhunun gezdiği atmosfer ne Amedspor’u engelleyebilecek ne de barış umudunu bitirebilecek

90’ların katilleri, JİTEM artıklarının ruhunun gezdiği atmosfer ne Amedspor’u engelleyebilecek ne de barış umudunu bitirebilecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor’lu oyuncularına yapılan saldırılar ve tribünlerde açılan pankartlara ilişkin açıklama yaptı. HDP, “90’ların katilleri, JİTEM artıklarının ruhunun gezdiği atmosfer ne Amedspor’u engelleyebilecek ne de barış umudunu bitirebilecek.” ifadelerini kullandı.

Bursaspor ile Amedspor’un bugün 14.00’te başlayacak karşılaşması öncesinde Bursaspor oyuncuları sahada Amedspor oyuncularına saldırdı, polis iki takımın futbolcularına müdahale etti. Bursasporlu taraftarlar faili meçhul cinayetlerle anılan “Beyaz Toros” ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın pankartlarını açtı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” dedi.

HDP’den sosyal medyadan konuya ilişkin açıklamada şöyle denildi:

“Bursa’da Amedspor’a yapılan ırkçı saldırıları kınıyoruz. 90’ların katilleri, JİTEM artıklarının ruhunun gezdiği atmosfer ne Amedspor’u engelleyebilecek ne de barış umudunu bitirebilecek. Sorumlulardan hukuk önünde hesap sorulmalıdır. Biz faşizme karşı diz çökmeyecek milyonlarız.”

 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version