Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

300 gr’lık Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu; 10 TL

300 gr’lık Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu; 10 TL


Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan pidesinin fiyatını açıkladı. Balcı, “Bu sene Türkiye genelinde azami uygulanacak fiyat, 300 gramı 10 TL olarak uygulanacaktır.” dedi. Balcı 5 liradan satılan ekmek fiyatında değişiklik yapılmayacağını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Halk Ekmek’te Ramazan pidesinin 5 liradan satılacağını duyurdu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Federasyonun Genel Merkezi’nde, Türkiye genelinde iller bazında uygulanması düşünülen ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rejimin haber ajansı AA’nın aktardığına göre geçen yıl Türkiye’de uygulanan azami pide fiyatının 300 gramının 6 lira, kilogram fiyatının ise 20 lira olduğunu hatırlatan Balcı, “Bu yıl Türkiye’de azami uygulanacak pide fiyatı 300 gramı 10 lira olacak. Bunun da kilogram fiyatı 33 liraya denk geliyor. Yani geçen yıl ile bu yıl arasında yaklaşık yüzde 60-62’lik bir fiyat değişimi meydana geldi. Geçen sene pidelik un 265 lira iken bu yıl 550-600 lira civarında oldu. Geçen yıl susam 33 lirayken bu sene 60 lira oldu. Dolayısıyla genel farklara ve TÜİK enflasyon oranlarına baktığımızda, geçen yıla oranla pidenin her zaman en makul seviyede vatandaşa ulaşması konusunda bu yıl da gerekli fedakarlığı yaptık.” diye konuştu.

İMAMOĞLU’NDAN İSTANBUL İÇİN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Halk Ekmek’te Ramazan pidesinin 5 liradan satılacağını duyurdu. İmamoğlu’nun paylaşımı şöyle: ”Vatandaşlarımız Ramazan’da 300 gramlık pideyi 5 TL’den Halk Ekmek büfelerinden satın alabilecekler. İstanbullulara lezzetli ve ucuz ekmeği sunmaya devam edeceğiz.”

Vatandaşlarımız #Ramazan’da 300 gramlık pideyi 5 TL’den Halk Ekmek büfelerinden satın alabilecekler. İstanbullulara lezzetli ve ucuz ekmeği sunmaya devam edeceğiz. pic.twitter.com/WPVB5KaUSN

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 20, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version