Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

27 gündür haber alınamayan Hatice’nin cenazesi hastanede çıktı


SEMSÛR – Depremden yaralı kurtulan ancak 27 gündür haber alınamayan 15 yaşındaki Suriyeli Hatice El Husso’nun cenazesi, Ankara Şehir Hastanesi’nde çıktı. 

 

Semsûr’da yaşanan depremden sonra yaralı olarak kurtarılan ve 27 gün boyunca kendisinden haber alınamayan Suriyeli Hatice El Husso’nun cenazesine ulaşıldı. Annesi, babası ve iki kardeşiyle enkaz altında kalan 15 yaşındaki Hatice, amcaları ve gönüllülerin yardımıyla 20 saat sonra enkazdan çıkarılmıştı. Enkazdan çıkarılan Hatice, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hatice’nin akıbeti için hastaneye giden yakınları, 27 gün boyunca bilgi alamadı. Hatice’nin, uçak ambulansla Ankara’ya sevk edildiğini öğrenen ailesi, günlerce Hatice’nin akıbeti hakkında bilgi edinemedi.

 

HATİCE’NİN CENAZESİ DEFNEDİLDİ

 

Hatice’nin kaybolduğu yönünde kamuoyunda çıkan haberlerden sonra Cumartesi günü Hatice’nin amcasını arayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, Hatice’nin 8 Şubat’ta hayatını kaybettiğini ve cenazesinin Ankara Şehir Hastanesi’nde olduğu bilgisini paylaştı. Bunun üzerine Hatice’nin yakınları, cenazenin Semsûr’a getirilmesini talep etti. Ankara’dan Semsûr’a getirilen Hatice’nin cenazesi, Pazar günü yakınları tarafından Yeni Mezarlığa defnedildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version