Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zelenskiy, Ukrayna Müşterek Kuvvetler Komutanı’nı görevden aldı

Zelenskiy, Ukrayna Müşterek Kuvvetler Komutanı'nı görevden aldı


– Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkenin doğusunda Rus ordusuna karşı mücadele eden Ukrayna birliklerine komuta eden Ukrayna Müşterek Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Eduard Moskalev’i görevden aldı. Ukrayna Devlet Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, “113/2023 sayılı kararname” ile görevden alındığı belirtilen Moskalev’in neden görevden alındığı ve yerine kimin atanacağı belirtilmedi.

Rus ordusunun Donbas bölgesinde saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından cephedeki durumu çeşitli defalar ‘zor ve sancılı’ diye tanımlayan Ukrayna lideri Zelenskiy, cuma günü yaptığı konuşmada Moskalev’i istişare ettiği komutanlar arasında saymıştı. Moskalev, savaşın başlamasının hemen ardından 2022’nin mart ayında göreve getirilmişti.

Müşterek Kuvvetler Komutanlığı konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Facebook hesabından yayınladığı bir gönderide Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki Bahmut’ta dün çok sayıda başarısız saldırı düzenlediğini de duyurdu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version