Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yurttan atılan depremzede öğrenci: Lüks araçla gelip konaklayanlar var


AMED – Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde okuyan ve depremzede olmasına rağmen Halid Bin Velid Erkek Yurdu’ndan apar topar çıkartılan Mehmetcan Eşkin, yerlerine yetiştirilenlerin bazılarının lüks araçlarıyla gelip konakladığını söyledi. 

 

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait öğrenci yurtlarının depremzedelere tahsil edileceğini açıklaması üzerine üniversite öğrencileri yurtları boşaltıyor. Amed’te bulunan Halid Bin Velid KYK öğrenci yurdu boşaltılırken, dışarıda kalan öğrenciler barınacak yer arıyor. 

 

‘YURT KAYDIM SİLİNDİ’

 

Depremzede olmasına rağmen yurttan çıkarılan Mehmetcan Eşkin, 6 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen depremde akrabalarıyla kaldıkları evin zarar gördüğünü ve o günden beri dışarda kaldıklarını söyledi. Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) belirttiği bazı bölümlerin uygulamalı eğitim gördüğü için yurtta kalabileceğine dair yurt müdürlerine yazı gönderdiğini belirten Eşkin, “Hem öğrenci hem de depremzede olarak yurtta kalmak için nöbetçi memura başvuruda bulundum. Ocak-Şubat ayı ve yurt güvence bedelini ödeyerek yurtta kalmaya başladım. 17 Şubat Cuma günü ‘giriş iznin yok’ denilerek beni attılar.  Öğrenci işleriyle görüştüm ve kaydımın neden silindiğini sordum. İlgili memur, yurdun resmen kapandığını ve öğrenci almayacaklarını, bundan dolayı kaydımın silindiğini ifade etti. Yurtta yer olmadığını ve bulunduğum odada kaydımın silindiğini, yerime bir ailenin yerleştirildiğini söyledi. Benden eşyalarımı toplayıp yurdu terk etmemi istediler” diye konuştu.  

 

‘LÜKS ARAÇLA GELİP KONAKLAYAN VAR’

 

Yurtta hali vakti yerinde olan insanların kaldığını belirten Eşkin, şunları ifade etti: “Yoksullardan hiç kimse yok. Çoğunluğu kendi lüks araçlarıyla gelip yurtta konaklayanlar. Kriz anlarında ilk eğitimin gözden düşürülmesi olağan bir şey haline geldi. Yurtlardan yaka paça dışarı atılmaya alıştık.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version